Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
banki
Witam,

mam taki problem, że pobierając dane do formularza z bazy danych ucina mi spację.
Jeśli dodam pole ze spacją, to zapisze się to w bazie normalnie, pobierając dane z tego pola poza polem input wyświetla dobrze, tylko w input ucina spację.

Mam taki kod:
  1. $id_klienta = pokaz_id($_COOKIE["login"]);
  2. $dane_kienta = pokaz_dane_usera($id_klienta);
  3.  
  4. <form method=post action=edytuj_klienta.php>
  5.  
  6. <td>Nazwisko *</td> <td><input size='30' name=nazwisko value=$dane_kienta[1]></td>
  7.  
  8. <input type=hidden name=typ value=$_GET[typ]><input type=hidden name=id value=$id_klienta>
  9. </form>
  10.  

tutaj fukncja edytująca usera
  1. function edytuj_uzytkownika($id_usera) {
  2. if (!$_POST["login"] ) {
  3.  
  4. if (!$_POST["login"])
  5. print "<body bgcolor='black'><font color='white'>Nie podałeś Loginu</font></body>";
  6. print "<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT='5; URL=back.html'>";
  7.  
  8. }
  9. else {
  10.  
  11. $haslo = sha1($_POST["haslo"]);
  12.  
  13. if ($_POST["typ"] == "klient") {
  14. $user = pokaz_id($_COOKIE["login"]);
  15. }
  16.  
  17. mysql_query("update users set imie='$_POST[imie]',nazwisko='$_POST[nazwisko]',nazwa_firmy='$_POST[nazwa_firmy]',adres='$_POST[adres]',nip='$_POST[nip]',miasto='$_POST[miasto]',kod_pocztowy='$_POST[kod_pocztowy]',telefon='$_POST[telefon]',fax='$_POST[fax]',email='$_POST[email]',pass='$haslo',domena='$_POST[domena]',www='$_POST[www]',typ='$_POST[typ]' where id='$id_usera'");
  18. print "<body bgcolor='black'><font color='white'>Pomyślnie edytowano</font></body>";
  19. print "<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT='5; URL=back.html'>";
  20. return 0;
  21. }
  22.  
  23. }

no i tu funkcja pokazujaca dane usera
  1. function pokaz_dane_usera($id_usera) {
  2.  
  3. $user = mysql_query("select imie,nazwisko,nazwa_firmy,adres,nip,regon,miasto,kod_pocztowy,telefon,fax,email,
    login,domena,www from users where typ = '$_GET[typ]' and id = '$id_usera' "
    );
  4.  
  5. $user = mysql_fetch_array($user);
  6.  
  7. return $user;
  8.  
  9. }
nospor
podstawy html sie klaniają..

nie: ...value=jakas wartosc
a: ....value="jakas wartosc"

przenosze
banki
o kur..cze ;P tyle kombinowałem w samym kodowaniu itp a tu taka bzdura ... dzięki ;P wstyd mi troche heh
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.