Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Porównywarka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
markez07
Witam

Chciałem Was zapytać jak zrobić porównywarkę taką jak na tej stronie:

http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html

Chcę zrobić dwie kolumny i możliwość wybrania przedmiotu w kolumnie z lewej strony i z prawej strony. Po wybraniu ukazuje się zdjęcie i opis.

Bym był wdzięczny za krótki opis, a jeszcze bardziej za podrzucenie jakiegoś przykładu.

pozdrawiam
evolucja
Najprościej to na MySqlu zrobić. Masz tabelę z przedmiotami:
id|nazwa|wartosc1|wartosc2|wartosc3|ocena|sredniacena
i na stronie dajesz dwa pola do wyboru przedmiotu, po czym pobierasz rekordy dla nich i wyświetlasz na stronie.

Ewentualnie możesz to zrobić w Ajaxie, tak żebyś nie musiał przeładowywać strony(tak jak w podanym przez cb przykładzie).
markez07
Dzięki, ale widzę, że to raczej nie na moje umiejętności.
_Martin_
Wręcz przeciwnie to bardzo prosta sprawa przy kombinowaniu i ulepszaniu to co innego ale taka prosta porównywarka to raczej nie problem
Zgadzam się z przedmówcą, lecz za pewne na to jest wiele sposobów jedne trudniejsze inne zaś diametralnie łatwiutkie, zaś niektóre swoją prostotą mogą zdawać się śmieszne (W sensie kodu i skomplikowania zapytań) smile.gif
Taka moja małą dygresja żeby nie było OT smile.gif
Dodam że bez JS się nie obejdzie smile.gif co do ajaxu, poszukaj w sieci są gotowe frameworki jeden taki gdzieś widziałem, wspaniały wraz do twojego przykładu. (Wspaniały mam na myśli łatwy do edycji hihi). Ułatwiają prace a je możesz do woli edytować to do stokroć łatwiej.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.