Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][PHP]jak zaznaczyć pola w 2 tabelach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
berjed
mój problem jest następujący:

mam 2 tabele mysql
nazwę je tab1 i tab2

ich struktura wygląda tak

tab1
userid
p1
p2
p3
p4
p5
p6
p7
p8
p9
p10

tab2
nr
name (wartość tekstowa)
w1
w2
w3
w4
w5
w6
w7
w8
w9
w10
w11
w12
w13
w14
w15
w16
w17
w18
w19

wszystkie pola są liczbami całkowitymi z wyjatkiem jednego kolumny tekstowej name

docelowo na stronie ma mi sie wyświetlić dla konkretnego "iserid":
nr zapisany w p1 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p2 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p3 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p4 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p5 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p6 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p7 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p8 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p9 oraz name przypisany do nr polu w1
nr zapisany w p10 oraz name przypisany do nr polu w1

mam nadzieje że nie zagmatwałem winksmiley.jpg
batman
A potrzebujesz tego na zaliczenie z jakiego przedmiotu?

Zamykam.

P.S.
Jeśli nie jest to na zaliczenie/do szkoły/na studia/inne zadanie do wykonania, napisz PW do dowolnego aktywnego moderatora z linkiem do tematu i wyjaśnieniem sytuacji.

edit
Autor przedstawił sensowne wyjaśnienie. Otwieram.
Kshyhoo
Jeżeli autor wątku potrafi w tak rozbudowany sposób przekazać swój problem, dlaczego nie zaszczycił nas choćby odrobiną swojego kodu?
berjed
Cytat(Kshyhoo @ 25.04.2010, 19:26:13 ) *
Jeżeli autor wątku potrafi w tak rozbudowany sposób przekazać swój problem, dlaczego nie zaszczycił nas choćby odrobiną swojego kodu?

czemu questionmark.gif proste odczyt i wyświetlenie danych jest banalny z tej pierwszej tabeli bardziej mi zależy na tym jak wykonać zapytanie do obu tabel aaevil.gif

co do zarzutu zaliczenia sprawa sie ma tak:
wszelkie szkoły zakończyłem około 15 lat wstecz nie mam ani ja ani żaden z moich znajomych ŻADNYCH zaliczeń z PHP/MYSQL w grę wchodzi DOBRA ZABAWA TYLKO I WYŁĄCZNIE

czemu tak dokładnie opisałem co potrzebuję -> żeby nie było niedomówień że coś miałem na myśli a czegoś nie napisałem dodam jeszcze ze docelowo skrypt na na celu grupie moich znajomych ułatwić zabawę w typowanie wyników f1 pierwsza tabela ma zawierać typowane wyniki pierwszej dziesiatki (numery zawodników) oraz identyfikator typującego natomiast druga tabela będzie zawierała numer zawodnika nazwisko oraz jego pozycje w poszczególnych wyścigach

rozumiem że nie ma szans na pomoc sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.