Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak mogę uzyskać taki efekt (zrobiłem screen w PS):
http://i47.tinypic.com/2d856f.png
Obecnie forum nie ma tych 2 screenow po obu stronach - tło jest całe czarne...ale taki chciałbym uzyskać efekt...
Problem a w tym, ze jak widać chciabym dopasować te screeny tylko po obu stronach forum, ponieważ tło jest czarne, zrobiłem te nierówne linie - wyglada jakby tło (czarne) przechodziło w inne.
Gdy zrobiłem tło (jeden duzy obrazek) zostało ono dopasowane do mojej rozdzialczości ekranu (czyli tło zostało zdublowane wielokrotnie, co w ogóle mijało się z zamierzonym celem)...Gdy zrobiłem tło o identycznej rozdziałce jakiej używa mój monitor 1440x900 wszystko zagrało - efekt pokrył się dokładnie z tym, który widać na screenie, ale...wszyscy inni użytkownicy forum, który nie mają rozdziałki 1440x900 widzieli lewą część na miejscu, ale prawa (z racji większej rozdzialczości) była daaaleko po prawej - pojawił się pasek przewijania na boki. Tło nie skaluje się do innych rozdzielczości ekranu...Jak to naprawić ?
Chciałem zrobić tło jako jeden duży screen, ale nie wyszło, więc może wydzielenie tych 2 pasków na boki forum da porządny efekt...Tylko jak to zrobić ? Jaki kod dodać do arkusza CSS ?
Proszę o pomoc, będę b.wdzięczny...
Pozdrawiam serdecznie