Skie
12.05.2010, 20:58:58
Witam,
mam dość proste pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi - czy da się wyłączyć obsługę entera na stronie, tak by nie przypinał się domyślnie do formularzy?
Wspomniany problem przeszkadza mi, gdyż stronę buduję na AJAXie, a takie przeglądarki jak Opera czy Chrome automatycznie podpinają enter pod pierwszy znaleziony formularz.
Chcę to obsługiwać poprzez JS, dlatego chciałbym wyłączyć domyślne zachowanie związane z kodem HTML.
Czy można w jakiś sposób zrobić coś takiego?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
athei
12.05.2010, 21:04:34
Pawel_W
12.05.2010, 21:33:19
onSubmit="return false" ?
Skie
13.05.2010, 20:35:26
athei: Nie wiedziałem zbytnio jak spytać o to google, a to co wpisywałem nie dawało mi dobrych odpowiedzi. A co do bana to sobie wybrałeś złe porównanie bo właśnie dzisiaj dostałem bana na jedną z usług Google'a :-/
Pawel_W: Trochę mało wygodne to rozwiązanie, chodziło mi o coś takiego jak wyżej
Dzięki, za pomoc!
croc
13.05.2010, 20:42:18
Jeśli opierasz całość na Ajaksie i nie potrzebujesz żeby działało nawet przy wyłączonym JS, to po prostu usuń <form> i niech wszystkie pola lewitują sobie bez formularza
Skie
14.05.2010, 16:19:04
Tego bym niestety nie mógł zrobić gdyż klasa, którą zbudowałem zastępuje domyślne działanie formularza i przesyła wszystkie pola input, textarea itp. znajdujące się w danym formularzu do wybranego pliku php.
Temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.