Mam zamiar w wolnych chwilach popracować nad stronką i zaczynam się gubić w masie CMS'ów, mógłbym każdy system testować z osobna, ale niestety nie mam dużo wolnego czasu i chce się poradzić.
Poprzeglądałem neta i znalazłem "kilka" ciekawych rozwiązań:
- Drupal
- eZ publish
- MODx
- TYPO3
- TYPOlight
- SilverStripe
Jakie macie doświadczenia z ww. systemami? Plusy/minusy?
Jedyny z listy CMS jakim się bawiłem jest TYPOlight i stwierdzam że bardzo przyjemnie modyfikuje się stronę wizualną, niestety deczko trzeba się w nim naklikać. Miałem już skusić się na TYPO3, ale czytałem że ma duże wymagania co do hostingu.
Najbardziej zależy mi na wydajności, możliwościach, dużej elastyczności w dostosowywaniu wyglądu zewnętrznego bez modyfikowania plików, wsparcie dla SEO mile widziane. Oczywiście istotna jest też jakaś pomoc (forum, dokumentacja). Nie interesuje mnie czy społeczność CMS'a jest duża czy mniejsza, setki tysięcy pluginów też mi do szczęścia nie są potrzebne, interesują mnie tylko przydatne modyfikacje (bez żadnych bzdet i świecidełek), dostępność templatek kompletnie mnie nie obchodzi (uwielbiam robić własne). To że jakiś CMS jest trudny wcale mi nie przeszkadza.
Co doradzicie, który CMS najlepiej spełnia według was moje warunki.
Proszę żebyście pisali coś więcej niż tylko, szybki/wolny, łatwy/prosty... itd. potrzebuję jakiś bardziej rozbudowanych opinii, linków do recenzji, informacji, porównań etc.