Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Przekroczona maxymalna ilość połączeń z baza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dereker
Witam,

Mam problem taki jak powyżej.

Ma płatny Wirtualny Serwer jeden z najtańszych.

I mam pytanie. Jak temu zaradzić questionmark.gif

Zbudować system jakiś koejek questionmark.gif

Niedawno z Aplikacji Systemowych przesiadłem się na Internetowe.

Jak taki problem się rozwiązuje questionmark.gif

Dane MySQL:
- Ilość jednorazowych połączeń do bazy w 1 ms 10.
- Używam do połączyć MySQLi
Zyx
Po to administrator wprowadza limit na ilość połączeń, by był on przestrzegany. Cudów nie ma, zwłaszcza z najtańszymi pakietami, które nie są przeznaczone do większego ruchu.

PS. Staraj się trochę porządniej po polsku pisać. Nie piszemy "maxymalna", tylko "maksymalna", nie "Aplikacji Systemowych", tylko "aplikacji systemowych"...
dereker
Cytat(Zyx @ 16.05.2010, 12:37:28 ) *
Po to administrator wprowadza limit na ilość połączeń, by był on przestrzegany. Cudów nie ma, zwłaszcza z najtańszymi pakietami, które nie są przeznaczone do większego ruchu.

Tak, ale najdziwniejsze jest to że na tej samej bazie danych mam Forum i własny ACP i UDP na stronie.

Forum nie zamula ani troche. (ma pewnie jakąś funkcje dołączanie z bazą [php by przemo])

Moje ACP i UCP zamula tak ze muszę bardzo długo czekać aż coś się pobierze z bazy danych (wszystkie skrypty łączą się poprzez jedna funkcje, która używa MySQLi)

I to mnie najbardziej dziwi.

A i zauważyłem że dzieje się to nie z całą bazą, a tylko tymi tabelami do których ktoś coś aktualnie dodaje, wtedy długo trzeba czekać na odczyt z tej tabeli.

Cytat(Zyx @ 16.05.2010, 12:37:28 ) *
PS. Staraj się trochę porządniej po polsku pisać. Nie piszemy "maxymalna", tylko "maksymalna", nie "Aplikacji Systemowych", tylko "aplikacji systemowych"...

Sorry, oks smile.gif

EDIT:
Po dłuższych próbach stwierdzam że jest to przesilenie Scryptu.
pedro84
To po administrator nakłada limity, żeby taki syf jak phpbb by przemo nie zamulał wszystkiego. Nic na to nie poradzisz, choć warto zarekomendować zmianę na normalny skrypt forum.

Cytat
Scryptu

skryptu smile.gif
thek
"A i zauważyłem że dzieje się to nie z całą bazą, a tylko tymi tabelami do których ktoś coś aktualnie dodaje, wtedy długo trzeba czekać na odczyt z tej tabeli." - tak to jest przy używaniu MyISAM. Ona w momencie modyfikacji choć jednego pola w tabeli, blokuje ją całą, nie tylko jeden wiersz. Co do ilości połączeń z bazą to trzeba naprawdę szaleć, by ją przekroczyć. Masz więc jak widać jakieś nieoptymalne skrypty, że działa fatalnie. Może tak zamotałeś, że jeden skrypt wywołuje kilka a już kilku userów jednocześnie wywala limit. Trudno cokolwiek wróżyć smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.