Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Problemy z nietypowymi javaskryptami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andych1
Mam 2 problemy:
1. Mam dwa f pola formularza typu text, jeden z nich jest możliwy do edycji, drugi nie (disabled).

Pytanie moje: Jak przenieść dane z pola formularza, który można edytować do tego, którego nie można edytować?

2.Mam taki problem, że chciałbym aby po kliknięciu przycisku "zatwierdź" pola typu radio stawały się niemożliwe do edycji (disabled). To co mam napisane to:
  1. <TABLE border bgcolor=aqua>
  2. <tr> <td> </td> <td><input type="text" name="Imie1" readonly="readonly" ></td> <td><input type="text" name="nazwa" readonly="readonly"></td> </tr>
  3. <TR> <TD>Konkurencja 1 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec" VALUE="win2" ></TD></TR>
  4. <TR> <TD>Konkurencja 2 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec1" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec1" VALUE="win2" ></TD></TR>
  5. <TR> <TD>Konkurencja 3 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec2" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec2" VALUE="win2" ></TD></TR>
  6. <TR> <TD>Konkurencja 4 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec3" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec3" VALUE="win2" ></TD></TR>
  7. <TR> <TD>Konkurencja 5 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec4" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec4" VALUE="win2" ></TD></TR><TR> <TD></TD><TD colspan="2" ALIGN="center"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Zatwierdź"></TD></TR>
. Oczywiście teraz nie ma żadnego skryptu java, ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać.
Proszę o gotowe skrypty lub jasne wskazówki.
Z góry dziękuję i proszę o szybką odpowiedź.
kapuch
  1. <input type="text" ID="nieblokowane" name="imie" value="">
  2. <input type="text" ID="blokowane" name="imie_zablokowane" value="" readonly="readonly">
  3. <button onclick="document.getElementById('blokowane').value=document.getElementById('nieblokowane').value;">Przenies</button>

Tak chyba bedzie najprosciej tongue.gif
Mozesz tez dac ta formulke w zdarzeniu onChange="" dla tego inputa "edytowalnego", wtedy po wpisaniu czegos, samo wskoczy do tego blokowanego inputa (bez klikania w button).
Heh mozliwosci jest kilka, ale mysle ze dasz sobie juz rade, bo wiesz teraz m/w jakie formulki trzeba zastosowac smile.gif
kartin
Poczytaj:
getElementsByTagName()
element.disable
andych1
No ok, ale jak mam taki problem, że (tak jak w pytaniu 1) mam te pola i mam jeszcze trzecie. Więc jak zrobić, żeby po wpisaniu do tego "edytowalnego" /trafne ujęcie/ pola i naciśnięciu buttona przeskakiwalo do dwoch "nieedytowalnych"?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.