Cytat(nmts @ 28.06.2010, 15:28:54 )

O możliwości przekierowywania poczty słyszałeś? Poza tym na gmailu masz tyle spamu na ile pozwolisz - filtrowanie automatyczne, przez użytkownika, może nawet biała lista.

Słyszałem. Mam też skrzynkę na gmail i zrobiłem przekierowanie z gmail na o2

o2 ma wygodniejszy interfejs (mowa o tym starym). Tylko to mnie trzymało przy tym koncie.
Cytat(thek @ 28.06.2010, 15:21:24 )

Też bym zaczął od prób wyjaśnienia za co jest blokada. Dowód zawiera wiele newralgicznych danych i wymaganie ich przez o2 jest conajmniej dziwne z prostej przyczyny. Konto nie musiało zawierać przecież Twoich faktycznych danych. Jak więc zweryfikują je oni na podstawie dowodu? Poza tym jak Ci nowe oni prześlą? Pocztą?

No bez jaj

W takich wypadkach najlepiej do działu technicznego uderzać, bo "telegaduły" nic nigdy nie wiedzą

A tak dowiesz się za co blok i w razie czego podasz telefonicznie dane o których wiesz jakie były. Przykładowo ostatnie maile jakie pamiętasz że dotarły na skrzynkę. Nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że znaleziono Twój mail w jakiejś bazie z wykradzionymi mailami/hasłami i zablokowano prewencyjnie by nie wbijano Ci na konto. Bo znowu niedawno taką bazę upubliczniono. Chyba jakiś czas na niebezpiecznik.pl wisiał link do niej. Teraz pewnie po google krąży

Najprawdopodobniej zablokowali mi przy próbie włamania metodą brute force, bo właśnie niby tą metodą ostatnio wykradzione te maile. Hasło było względnie proste (nie zmieniane od 10 lat

), także metodą słownikową dałoby radę (że też nie mają tam zaimplementowanego captcha po jednym nieudanym logowaniu..). No ale mniejsza z tym, jeśli nie odblokują lub będą robili problemy to się z nimi pożegnam

Sprawa wyjaśniona. Ktoś kto posiada tę bazę napisał do mnie:
Cytat
Niestety Twoje hasło wyciekło do internetu ( Mail: xx@o2.pl hasło: xx) Pozmieniaj hasła do wszystkiego.
Niezły syf

Trudno.