Cytat(Crozin @ 7.07.2010, 14:40:41 )

Na forum pisze się duże ilości kodu "z palca", więc myślę, że dobrym pomysłem byłoby dodanie obsługi klawisza TAB w polu odpowiedzi co strasznie ułatwiłoby pisanie kodu (wcięcia) - można podejrzeć takie coś chociażby na ideone.com.
Dodatkowo często odnosimy się do jakiś fragmentów kodu czy po prostu chcemy napisać "$this->doSth();" co wygląda niezbyt czytelnie gdy napisane jest normalnym fontem czy wrzucone jest jako cały blok kodu ( [ php ] ). Nie wiem w jakim stopniu IPB wspomaga tworzenie własnego BBCode*, ale fajnie byłoby dodać coś w stylu `kod` czy @kod@ dla takich "inline"** kodu. A jego formatowanie mogłoby się ograniczyć do kroju z rodziny monospace plus jakiegoś tam delikatnie szarego tła czy coś w ten deseń.
* - to chyba najgorszy system do formatowania treści. Może jakaś przesiadka na markdowna czy coś takiego?

** - nie mogę skojarzyć żadnego dobrego polskiego odpowiednika
Jestem za! Ułatwiłoby to pracę. Dodatkowo przydałoby się zrobić jakąś bazę funkcji - przynajmniej php, które automatycznie byłyby wrzucane w [ manual ].
Jak już poruszyłem ten temat to dokończę, jak wiadomo bardzo popularna stała się biblioteka jQuery, przydałby się podobny tag jak w przypadku php - moglibyśmy odsyłać ludzi do manuala, aczkolwiek nie musielibyśmy sami szukać linków (strata czasu)
Co do pierwszej *, przecież to wszystko leci przez geshi.