Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] jak wywolac skrypt , zeby nie otwieral sie po kliknieciu w button.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gigzorr
hey.
Moze odrazu na poczatek zarzuce przyklad:

1. <!-- Contact Form CSS files -->
  2. <link type='text/css' href='style/contact.css' rel='stylesheet' media='screen' />
  3.  
  4. <!-- JS files are loaded at the bottom of the page -->
  5.  
  6.  
  7. <div id='contact-form'>
  8. <input type='button' name='contact' value='Kliknij Tutaj Aby otworzyć Formularz Kontaktowy!' class='contact demo'/>
  9. </div>
  10.  
  11.  
  12.  
  13.  
  14. <!-- Load JavaScript files -->
  15. <script type='text/javascript' src='js/jquery.js'></script>
  16. <script type='text/javascript' src='js/jquery.simplemodal.js'></script>
  17. <script type='text/javascript' src='js/contact.js'></script>

Czyli najwazniejsze jest tutaj:
  1. <div id='contact-form'>
  2. <input type='button' name='contact' value='Kliknij Tutaj Aby otworzyć Formularz Kontaktowy!' class='contact demo'/>
  3. </div>

Jeszcze mam plik contact.php.

I teraz jak wywolac jesli to tak mozna nazwac , aby skrypt byl odrazu na stronie , a nie po kliknieciu w button?
Tutaj pokaze przyklad
I teraz chce zeby odrazu po wejsciu na ta podstrone pokazywal sie formularz a nie po klikniecu.
Mam nadzieje , ze wytlumaczylem szczegółowo.
everth
Chyba tak
gigzorr
  1. <script type="text/javascript">
  2. $(document).ready(function(){
  3. // Your code here
  4. });
  5.  
  6.  
  7. </script>

czyli tam mam wkleic kod czy zle zrozumialem?a jak wkleic to , ktory jquery raczej nie,contact.js tez wklejałem ale to nic nie dało , jeszcze mam contact.php odpowiadajacy za wyslanie.
!*!
Tam wklejasz tą funkcje od pokazania formularza. Swoją drogą robisz to na opak, chcesz pokazać pierw stronę, żeby za chwilę pokazać formularz.
everth
Podziel kod na funkcje np:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. function coMamZrobicJakMnieKlikniesz() {
  2. alert('kliknięty');
  3. }
  4.  
  5. $(document).ready(function(){
  6. coMamZrobicJakMnieKlikniesz();
  7. $('#myButton').click(function(e){
  8. e.preventDefault();
  9. coMamZrobicJakMnieKlikniesz();
  10. });
  11. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
gigzorr
probowalem cos podobnie poprostu wewnatrz wywolujac funkcje np. formularz(); , ale to nic nie dalo , a funkcje stworzylem w contact.php , probowalem tez ten kod wkleic do pliku , bo raczej funkcji z innego wywolac nie moge?
everth
Eee, co ty własciwie chcesz zrobić - tworzysz kod JSa poprzez PHP? Przecież jak masz funkcję formularz() która wywołuje formularz to po prostu wywołujesz ją zaraz po załadowaniu dokumentu (jak ci pokazałem). Ewentualnie po zbindowaniu click z twoim input daje $('twojinput).click(), co symuluje kliknięcie w ten element. O to ci chodzi?
gigzorr
poprostu chce , zeby po wejsciu byl formularz , a nie dopiero po klikaniu w button , i probuje sie z tym uporac , chociaz to nie jest latwe dla mnie, w contact.js znalazlem cos tam odpowiedzialne za to :
  1. <script type="text/javascript">
  2. $('#contact-form input.contact, #contact-form a.contact').click(function (e) {
  3. e.preventDefault();
  4. });
  5.  
  6. </script>

ale nic to nie wywoluje.
everth
Przeczytaj sobie jeszcze raz api do Jquery. Ten kod powyżej to bind do zdarzenia click, on się wykona jak klikniesz jeden z elementów input.contact lub a.contact. Zresztą na razie jest pusty. Click() bez argumentów jest wywołaniem zdarzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.