Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pobieranie wielu danych z dużej tablicy czy pojedynczych z małych tablic?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
czarni14
Tak jak w temacie. Chodzi mi o wydajność i szybkość przede wszystkim. Pobieram dane z jednej strony i mogę to zrobić na 2 sposoby.

1. Albo pobiera mi się duża tablica, z której wybieram sobie dane i je wyświetlam.

2. Albo pobieram poszczególne elementy z tamtej strony do osobnych tablic i je wyświetlam.

Proszę o pomoc, bo wolno mi to pobieranie danych idzie, a chciałbym to troszkę przyspieszyć. Lepiej łączyć się z jedną stroną raz i pobrać więcej danych, czy kilka razy i pobrać mniejszą ilość danych, poszczególne linijki?
erix
Mniej pamięci zeżre druga opcja. Ale czemu tego nie cache'ujesz?
czarni14
Tzn? Dopiero raczkuję w PHP i wielu rzeczy jeszcze nie poznałem, a zauważyłem, że strasznie wolno chodzi to pobieranie danych. Jeszcze jak pobieram z kilku stron to już w ogóle mija kilkanaście sekund.

Więc radzisz łączyć się z stroną kilka razy i pobierać mniejsze dane, niż raz a większe?

I mógłbyś trochę rozjaśnić z tym cachowaniem?
erix
Cytat
Więc radzisz łączyć się z stroną kilka razy i pobierać mniejsze dane, niż raz a większe?

A skoro tak, to tylko raz; każde połączenie zżera zasoby.

Cytat
I mógłbyś trochę rozjaśnić z tym cachowaniem?

A może by tak trochę samodzielnie poszukać?
czarni14
W sumie racja smile.gif Przejrzałem już wiele stron i widzę, że dużo nauki mnie jeszcze czeka smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.