Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][JavaScript][HTML]Klikniecie w przycisk. Wyskakuje Okienko
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bubus_s
Witam mam problem.
Mam formularz
Chcę po naciśnięciu przycisku wyślij aby wyskakiwał komunikat.

Zrobiłem to poprzez
Cytat
onclick="window.alert

Lecz tekst jaki wpisałem jest za długi i po naciśnięciu na przycisk nic się nie dzieje.
skarabe.pl
Pokaż cały kod, nie wierzę że chodzi o długość komunikatu ;)
bubus_s
Mam nadzieję że to nie długość tekstu wpływa na to;]

Cytat
<input type="submit" onclick="window.alert('UWAGA! Prawdopodobnie artykuł zostanie wysłany do folderu spam. Potwierdź chęć zapisu na listę.')" style="margin: 0px; padding: 0px;" value="Tak! Poproszę darmowy artykuł" name="addService" class="button_vlong button_vlong3 right"/>

Po naciśnięciu przycisku wyślij nie wyskakuje komunikat.
skarabe.pl
Na pewno nie długość tekstu. U mnie ten kod działa bez zarzutu, więc może gdzieś indziej jest problem? Abstrahując od tego, że w Twoim przypadku bardziej sensowne byłoby użycie confirm:
  1. <input type="submit" onclick="return confirm('UWAGA! Prawdopodobnie artykuł zostanie wysłany do folderu spam. Potwierdź chęć zapisu na listę.')" style="margin: 0px; padding: 0px;" value="Tak! Poproszę darmowy artykuł" name="addService" class="button_vlong button_vlong3 right" />
bubus_s
Twój skrypt działa.
Lecz niestety sam się pomyliłem i prawdziwy kod jaki wygląda jest następujący

Cytat
<input type="submit" onclick="return confirm('Sprawdź swoją skrzynkę e-mailową - znajdziesz tam nową wiadomość, w której znajdziesz link; musisz go kliknąć, aby potwierdzić chęć otrzymywania artykułu ode mnie.

Uwaga! E-maila z prośbą o potwierdzenie chęci otrzymania artykułu najprawdopodobniej trafi do SPAMu. .')" style="margin: 0px; padding: 0px;" value="Tak! Poproszę darmowy artykuł" name="addService" class="button_vlong button_vlong3 right" />

Niestety ten kod nie działa mój błąd.

Jakieś rozwiązanie istnieje?
skarabe.pl
W Javascripcie nie można łamać stringów w ten sposób, tu masz poprawioną wersję:
  1. <input type="submit" onclick="return confirm('Sprawdź swoją skrzynkę e-mailową - znajdziesz tam nową wiadomość, w której znajdziesz link; musisz go kliknąć, aby potwierdzić chęć otrzymywania artykułu ode mnie.\n\nUwaga! E-maila z prośbą o potwierdzenie chęci otrzymania artykułu najprawdopodobniej trafi do SPAMu. .')" style="margin: 0px; padding: 0px;" value="Tak! Poproszę darmowy artykuł" name="addService" class="button_vlong button_vlong3 right" />
bubus_s
Dobra dzięki wielkie działa.

Pozdrawiam;]
Pomógł Poleciało;]

Temat do Zamknięcia.!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.