Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL]Unknown column in 'where clause'
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nikestylex7
Unknown column 'admin' in 'where clause' nie wiem o co chodzi .

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $admin_check_query = mysql_query('SELECT adm FROM user WHERE user='.$user) or die(mysql_error());
  5. $admin_check = mysql_fetch_row($admin_check_query);
  6. if($admin_check[0] == 1) {?>
  7. <tr>
  8. <td class="menu1" onclick="window.location.href='adm.php'" onmouseover="this.className='normal'" onmouseout="this.className='menu1'"><a class="a1" href="adm.php"><span style="font-weight: bolder"> ADMIN |</span></a><span class="dopisek">Jesteś wybrańcem! Uszanuj to!</span></td>
  9. </tr><?php
  10. }
  11. ?>
nospor
Twoje zapytanie wygląda tak:
  1. SELECT adm FROM user WHERE user=admin

Czy masz w tabeli kolumnę admin? Bo wg. komunikatu nie. tongue.gif

Twoj problem nie ma zadnego związku z php. przenosze
nikestylex7
Nie wiem dlaczego chce tabele jeśli ma pobierać wartość 1 lub 0 . Jeden to właśnie jest dostęp admina do podstrony a 0 jest to zwykły uzytkownik.
wookieb
Cytat(nikestylex7 @ 19.08.2010, 22:29:08 ) *
Nie wiem dlaczego chce tabele jeśli ma pobierać wartość 1 lub 0 . Jeden to właśnie jest dostęp admina do podstrony a 0 jest to zwykły uzytkownik.

Piszesz brednie (nie jestem w stanie zrozumieć tej sklejki słów) i to w dodatku jesteś strasznie niedokształcony więc wstyd się pokazywać na forum. W każdym ale każdym kursie (mysql) jest napisane, że wartości tekstowe ujmuje się w CUDZYSŁOWIA, bądź apostrofy więc się do tego zastosuj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.