Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Błąd w walidacji strony, wina serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
crea
Witam serdecznie. Mam taki oto problem. Mam stronę założoną na serwerze home.pl i sprawdzając ja przez walidator xhtml napotkałem się na taki komunikat:

Kod
Validation Output: 1 Error

1. Error Line 464, Column 31: document type does not allow element "script" here

<script type="text/javascript"><!--

✉

The element named above was found in a context where it is not allowed. This could mean that you have incorrectly nested elements -- such as a "style" element in the "body" section instead of inside "head" -- or two elements that overlap (which is not allowed).

Wyświetlając szczegóły i położenie błędu wygląda to tak:

Kod
# </html>
# <script type="text/javascript"><!--
# document.writeln('<'+'scr'+'ipt type="text/javascript" src="http://home.hit.stat.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/script.js?id=bDs65hCzL8yMCvtxGDoDc9UL.BOZBNg.dcKqhIuKUjT.l7"></'+'scr'+'ipt>');
# //--></script>

Jak widać za znacznikiem zamykającym html znajduje się jakiś dziwny skrypt od home'a, podejrzewam że coś od statystyk. Jak to wyłączyć, lub w jaki sposób to ominąć aby strona przechodziła walidację?
wookieb
W panelu administracyjnym HOME masz taką opcję.
crea
Dzięki faktycznie, już jest ok!.
Temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.