Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP]Fancy Contact Form
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mjanisz
Witam,
jestem (jeszcze;)) kompletnie zielony w temacie AJAX'u, a chciałem wykorzystać na stronie taki http://tutorialzine.com/2009/09/fancy-contact-form/ formularz kontaktu, pozwalający na wysłanie go bez zbędnego odświeżania strony. Po ściągnięciu dema i wgraniu go do htdocs xampp'a, kiedy otwieram wersje przykładową w polach formularza wyświetlają mi się
  1. Name: <?=$_SESSION['post']['name']?>
  2. Email: <?=$_SESSION['post']['email']?>
  3. Message: <?=$_SESSION['post']['message']?>
i nie widać losowych liczb do autoryzacji.

W komentarzach na stronie autora też ktoś miał taki problem, ale nie uzyskał odpowiedzi (niby jedną dostał żeby zmienić <? na <?php ale to nie działa).
Jak rozwiązać ten problem?

pozdrawiam
mj
Ramzaa
Kurde, aż mnie krew zalewa jak widzę <?... mogę się założyć, że to przez to.

Zamień na:
  1. Name: <?php echo $_SESSION['post']['name']; ?>
  2. Email: <?php echo $_SESSION['post']['email']; ?>
  3. Message: <?php echo $_SESSION['post']['message']; ?>

I sprawdź czy będzie dobrze. Dodatkowo pozamieniaj wszystkie znaczniki <? na <?php, wszędzie.

I napisz tutaj jaki efekt.
mjanisz
Ok, dzieki serdeczne działa.
nie wiem jakie intencje miał autor wypuszczając taki skrypt, ale było więcej kwiatków typu <?=$success ?> w kodzie.
może mnie ktoś oświeci, ale czy możliwa taka składania? smile.gif

W każdym razie jeszcze raz dzięki bo działa smile.gif
piotrooo89
Cytat(Ramzaa @ 23.08.2010, 10:16:51 ) *
Kurde, aż mnie krew zalewa jak widzę <?... mogę się założyć, że to przez to.

a powiedz dlaczego Cię zalewa? używanie takiej wersji jest jak najbardziej pożądane jeśli chce się coś wyświetlić w danym miejscu w np. HTML'u. a nie działało pewnie dlatego że dyrektywa short_open_tag została nie włączona w konfiguracji parsera PHP.
Ramzaa
Kiedyś może i była - nie wiem, nie obchodzi mnie to szczerze mówiąc smile.gif
Musisz wszystkie znaczniki i takie coś, co podałeś wyżej pozmieniać na prawidłowe.
piotrooo89
Cytat(mjanisz @ 23.08.2010, 11:03:05 ) *
nie wiem jakie intencje miał autor wypuszczając taki skrypt, ale było więcej kwiatków typu <?=$success ?> w kodzie.
może mnie ktoś oświeci, ale czy możliwa taka składania? smile.gif

oczywiście że jest możliwa i w Twojej sytuacji jak najbardziej pożądana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.