Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak zasymulować wejście na witryne z danego ip (ip serwera)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nitro11
Witam,

Chcę pobrać za pomocą cURL ocenę ze strony http://www.filmweb.pl/serial/4400-2004-122684.

Problem polega na tym, ze często dla pierwszego wejścia z danego ip
pojawia się reklama, którą można opuścić klikając link 'przejdz do filmweb'.

Za pomocą cURL, wyciągam ten link, gdyż skrypt na serwerze ciągle dostaję stronę z reklamą.
Jednak po wejściu na ten link za pomocą cURL, dalej wyświetla mi się ta reklama.

Byłem, przekonany, że wyświetla się ona tylko dla danego ip, które po raz pierwszy odwiedziło
stronę i ewentualnie nie kliknęło linka 'przejdz...' ale jednak mimo pobrania tego linka
i ponownego połączenie dalej mam reklamę.

EDIT

Zauważyłem, że sytuacja nie zależy tyle od IP co od przeglądarki, bo na każdej za pierwszym
razem dostaje reklamę a za 2 odświeżeniem właściwa stronę, więc tak jakby User Agent był istotny,
ale dodałem, takiego jak mam w przeglądarce, która już nie wyświetla reklamy (dane z Live Headers),
jednak nic to nie zmieniło.

Może chodzi o cookie?

Ale i tak jes ustawiam w cURL:

1. curl_setopt($ch_e, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__) . '/cookie.txt');
  2. curl_setopt($ch_e, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookie.txt');
krzysiej
jakis czas temu zrobilem bota w konsoli w php ktory zywcem przechodził od filmu do filmu parsował stronke i wrzucał do bazy wszystko co znalazł wlasnie na filmwebie, tez mialem problem z reklamą ale wystarczyło ze w surlu ustawilem, cookiefile i cookiejar dokladnie tak jak piszesz nie potrzebne było zadne ip ani useragent.
edit zawsze mozesz uzyc adresów w formacie: http://filmweb.pl/Film?id=xxxxx gdzie xxxxx to jakas liczba
nitro11
A możesz sprawdzić, czy teraz Ci to działa?
Mi też kiedyś działało, ale teraz przestało.
Zauważyłem też że:
  1. curl_setopt($ch_e, CURLOPT_COOKIEFILE, 'cookie/cookie.txt');
  2. curl_setopt($ch_e, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie/cookie2.txt');

Wcale nie tworzy na serwerze w tym katalogu żadnych plików !?
A moze to musi być jakoś inaczej zapisane, w stylu home/www/public/ ... ?
sazian
jak dobrze pamiętam to te pliki trzeba samemu utworzyć a cURL tylko do nich zapisuje
nitro11
No i gra gitara smile.gif
krzysiej
Cytat(sazian @ 10.09.2010, 12:46:55 ) *
jak dobrze pamiętam to te pliki trzeba samemu utworzyć a cURL tylko do nich zapisuje

jesli plik cookie.txt nie istnieje curl tworzy go automatycznie, musi jedynie istniec folder, w tym przypadku folder cookie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.