Nie wiedziałem do którego działu wrzucić, to wrzuciłem tutaj.
Mam następujący problem - utworzyłem sobie skrypt, przy wywołaniu w przeglądarce wszystko jest pięknie - skrypt pobiera za pomocą curl to co trzeba. Problem w tym że skrypt powinien się automatycznie wykonywać co minutę, więc dodałem go do harmonogramu zadań (Windows 7). Niestety, ale skrypt nie działa prawidłowo - tzn. z niewiadomych przyczyn nie da się nic curlem pobrać. Problem pojawia się w następującym miejscu:
file_put_contents("debug0.txt",'aaa'); $cUrl = curl_init(); file_put_contents("debug01.txt",'aaa');
Pierwszy plik jest tworzony, drugi już nie. Mam ustawioną swoją funkcję do obsługi błędów która zapisuje błędy do pliku (set_error_handler), ale jest tam jedynie ostrzeżenie dotyczące braku ustawienia strefy czasowej dla funkcji date(), nic innego się nie zapisuje. Ten sam skrypt tak jak napisałem działa bez problemu przy odpaleniu w przeglądarce.
Ma ktoś z Was może pomysł o co może chodzić?
Pozdrawiam
--EDIT--
Problem się wyjaśnił - zapisałem phpinfo do pliku i po przyjrzeniu okazało się, że przy odpaleniu skryptu z harmonogramu zadań Windows, używany jest php.ini z zupełnie innego katalogu niż przy odpalaniu skryptu w przeglądarce i w tym php.ini curl nie był włączony. Dodałem curla w rozszerzeniach i teraz śmiga aż miło