Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sugestie odnośnie projektu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kubagogo
Witam.
Mam do zrealizowania projekt "System prezentacji danych pomiarowych oraz alarmów". Polega na tym, że w grupie 3 osób jedna odpowiedzialna jest o zaprogramowanie mikrokontrolera do odczytwania czujnika pomiarowego, druga pisze program odczytowy w c++ a trzecia( tutaj moja rola) Zajmuje sie strona internetowa która będzie dane z bazy danych prezentowała na stronie.
Może spotkaliście się kiedyś z podobnymi projektami i macie jakieś pomysły jak można by prezentować te dane.

Czujnik prawdopodobnie bedzie jakims prostym czujnikiem temperatury chyba pt100. Nie widać tutaj dużej funkcjonalności projektu, ale co zrobić.

Jestem otwarty na jakieś propozycje odnoścnie statytyk, średnich, alarmów jakie można by wprowadzić. Może jakieś inne funkcjonalności projektu. Dodam tylko, że napisałem już system rejstracji użytkowników, dla których bedzie można dostaoswać menu.

Czekam na ciekawe pomysły i komentarze.

Pozdrawiam
nasty
Zabrałeś się za najnudniejszą część projektu z Waszej trójki ;P
#luq
Highcharts - http://highcharts.com/demo/?example=dynami...p;theme=default
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.