Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 'enter' w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Foxx
Hej!
Mam taką drobnostkę: mam chat, pod oknem rozmowy jest pole INPUT do wpisywania tekstu - ale formularz [input] nie chce wysyłać wpisanego tekstu po naciśnięciu 'enter', trzeba naciskać przycisk submit. Problem pojawia się w IE, nie ma go kiedy używam Opery. Hm... nie wiem co może być jeszcze istotne... na stronie używam iframes... no nie wiem co jeszcze napisać :-k pomóżcie...
Bakus
Taki problem może się pojawiać, gdy pomiędzy <FORM> jest więcej jak jedna formatka formularza...
Foxx
Hm - nie wiem co to "formatka" - znalazłem taką definicję:
Cytat
"formatka" - ekran wprowadzania danych

ale nie wiem co to oznacza w praktyce, to jest mój kod, może Ty powiedz czy jest tu więcej niż jedna formatka:
[php:1:fd13b893c6]<?php
<FORM action="" method="POST">
<table width="344" height="21" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="270">
<input name="tekst" type="text" class="tekst" size="52" onfocus="this.select();" value="">
</td>
<td width="69" class="button">
<input name="send" type="submit" class="button" value="wy?lij">
</td>
</tr>
</table>
</FORM>
?>[/php:1:fd13b893c6]
Bakus
[xml:1:52b61efa97]<input name="tekst" type="text" class="tekst" size="52" onfocus="this.select();" value="">
<input name="send" type="submit" class="button" value="wy?lij">[/xml:1:52b61efa97]
Miałem na myśli element formularza... (głupie przyzwyczajenie po odcowaniu z nie do końca poprawnie przetłumaczonym Kyliksem...)
przenieś[xml:1:52b61efa97]<input name="send" type="submit" class="button" value="wy?lij">[/xml:1:52b61efa97] poza znaczniki <FORM> i ustaw wysyłanie formularza przez JavaScript (form.submit()winksmiley.jpg
Foxx
Ok, wielkie dzięki!
Bakus
spox... od czegoś w końcu jestem na tym forum winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.