Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: książki, od któraj zacząć?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bielen2k
witam wszystkich. Chcę zacząć przygodę z php lecz nie wiem od czego się zabrać, a dokładnie którą ksiązkę na start mi polecacie. Wolałbym kupić coś poważniejszego niż 10 ksiązek po 10zł. Upatrzyłem sobie w Helionie dwie pozycje:
http://helion.pl/ksiazki/phmsql.htm
http://helion.pl/ksiazki/php4po.htm
Proszę o opinie jeżeli mieliście z nimi doczynienia, która lepsza na początek by zrobić witrynę www. Zamierzam zrobić też sklep (oczywiście nei odrazu 8) ) więc nie wiem od czego zacząć. Z góry dzięki winksmiley.jpg
kotowszczak
Nie powiem ci zbyt dużo na temat drugiej pozycji, ale jesli chodzi o pierwszą ksiązke to pokazuje ona w sposób praktyczny wykorzystanie jezyka php, takze w interakcji z MySQL. Tak więc jesli zamierzasz w przyszłosci stworzyc swój własny sklep to powinieneś się zainteresować tą ksiązką. Znajdziesz tutaj przykładowy kod takiego internetowego sklepu wraz z opisem jego działania. Poza tym książka uczy efektywnego pisania skryptów w php(include), a skrypty wykorzystane i opisywane w książce znajdziesz na stronie wydawnictwa Helion co zresztą pewnie dotyczy i drugiej ksiegi. Jeszcze zaznaczę ze książka rozpoczyna sie od zapoznania czytelnika z podstawowymi instrukcjami i typami danych(włączając obiekty).
Master_Rocket
Aby nie zakładać nowe tematu. Czytam sobie Ćwiczenia praktyczne helionu. Co radzicie potem?
itsme
Cytat
Aby nie zakładać nowe tematu. Czytam sobie Ćwiczenia praktyczne helionu. Co radzicie potem?

manual

ps. temat przenosze do Hydepark-u
Master_Rocket
A skąd tego manuala. Najlepiej w ojczystym języku (polskim).
itsme
tutaj, tutaj jestem plisss kliknij mnie
mleczasz
Ja sie php i mySQL nauczylem z ksiazki php to proste. Wyd. RM. Polecam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.