Plik: index.html
Plik: img.php
<?php $id = $_POST['id']; ?>
Problem: Formularz działa poprawnie, gdy wpiszesz dowolną cyfrę od 0 do 9999 to otworzy się folder o tym numerze i wyświetli się obrazek "k.png" w pliku: img.php
Lecz gdy chcę ręcznie zapisać sobie ten obrazek, poprzez kliknięcie na niego prawym przyciskiem myszy, to gdy potem zmieniam rozszerzenie pliku na *.png i próbuję go otworzyć, to wyświetla sie komunikat: "Podgląd niedostępny.". Jak zmienię rozszerzenie na *.txt, to wyświetla mi się taki komunikat po otworzeniu go w notatniku:
Spróbowałem jeszcze zrobić w pliku img.php tak, że usunąłem zmienną $id i dopisałem id, gdzie ten obrazek się znajduje, czyli kod wygląda tak:
<?php ?>
Wtedy plik index.html jest bezużyteczny, bo już nie muszę podać id do katalogu, gdzie się znajduje obrazek wypełniając formularz, tylko jedynie mogę kliknąć na przycisk sprawdz i przechodzi mi do pliku img.php, i pojawia mi się obrazek. A gdy go zapiszę sobie na dysk, tak jak to wcześniej napisałem i zmienię mu rozszerzenie na *.png, to po otwarciu wyświetla się obrazek i ten sposób działa. Lecz ja chcę wg sposobu z wypełnianiem formularza.
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc, bym mógł normalnie podglądać obrazek po jego zapisie?