Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie o wygląd i funkcjonalność sklepu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
indexx
Witam

Planuję otworzyć sklep na skrypcie prestashop i mam kilka pytań dotyczących funkcjonalności strony i skryptu.
Sklep ze skryptami, gotowymi rozwiązaniami, usługami i spolszczeniami.

Co wg was powinno znaleźć się na stronie głównej sklepu?

Układ: Menu na całej szerokości(Rozwijane kategorie, linki do strony z promocjami, o nas, kontakt, mapa strony) + logo powyżej
Poniżej dwa bloki lewy 70% i prawy 30%

Lewy blok:
Obecnie jest jQarousel z losowymi produktami, poniżej poziomu blok z linkami(Nowości, Promocje, Najczęściej kupowane), poniżej których za pomocą ajax wyświetla się 6 produktów w ładnych ramkach itp

Poniżej newsy i artykuły o tematyce HTML/PHP itp

Prawy blok:
Koszyk, ostatnio przeglądane produkty, wyprzedaż

Stopka:

Podstawowe linki

Pytanie, czego brakuje, co niepotrzebne wg was.

Co myślicie o panelu rejestracji i logowania takim jak na stronie
http://web-kreation.com/all/nice-clean-sli...lt-with-jquery/
?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
emajl22
co do rejestracji to ok, ale normalny odnośnik do normalnej rejestracji też powinien być
thomson89
Cytat(indexx @ 3.12.2010, 20:26:09 ) *
Poniżej newsy i artykuły o tematyce HTML/PHP itp

Co masz zamiar sprzedawać?

Bardzo dobrze jest, jeżeli na stronie głównej jakoś ilustracyjne masz przedstawione linki do głównych kategorii sklepu.

Zamiast losowości produktów, zrób sobie coś na styl "promowane przedmioty" które będziesz wyświetlał i w lewym boxie oraz na środku (strona główna) i przy widoku kategorii (polecane).
indexx
Sprzedaż skryptów i gotowych rozwiązań.

Też myślałem właśnie nad kategoriami na stronie głównej.

Myślę, że zrezygnuję z jQarousel z losowymi produktami na rzecz bloku kategorii.
Cysiaczek
To jest forum oceny, a nie pogaduchy jak co lepiej/fajniej zrobić na gotowym skrypcie.

Zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.