Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona z grami online
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
xamrex
Witam,
Posiadam stronę www.mini-gry.net
Co wg. was powinienem na niej dodać/ zmienić?
Co wam się podoba, a co nie?
Proszę o szczere oceny winksmiley.jpg
lord2105
powiem tak, nie patrzyłem na nic od strony technicznej ponieważ otwierając ta stronkę sam design działa na mnie jak płachta na byka, i od razu zamknąłem...

wiec według mnie w pierwszej kolejności layout
Wicepsik
Wygląd strony.. przypomina mi phpfusion tylko brak stopki ?
Kujski
Strona jak na dzisiejsze czasy jest jakby to powiedzieć lekko prechistoryczna... zmień layout i wyłącz te pływające napisy smile.gif

Co wg. was powinienem na niej dodać/ zmienić? zmienić cały wygląd.
Co wam się podoba, a co nie? - pomysł, cała reszta mi się nie podoba.

1/10
xamrex
Jeszce kilka miesięcy temu storna wyglądała tak:

Uploaded with ImageShack.us

Więc myślę, że jest lepiej niż było.

Tak jak pisał kolega Wicepsik strona jest na CMS'ie (nie jest to PHPFusion, tylko PHPNuke)
//Stopkę już dodałem, gdyż prawdopodobnie przy zmianie layouta zapomniałem o niej.

Mówicie, żeby zmienić layout..
Ale co dokładniej? kolor, rozmiar czcionki ?
Lion_87
Na pewno teraz jest lepiej niż wcześniej ale nadal jednak nie wygląda ta strona tak jak strony z obecnych czasów.
xamrex
Mówicie samymi ogólnikami, że zły layout.
Proszę powiedzieć szczegółowo, co dokładnie powinienem zmienić (kolorystykę, czcionkę)?
r4xz
http://www.templatemonster.com/website-templates.php

porównaj ze swoją stroną
mikajlo
Layout nie jest taki zły, ale jak dla mnie za niebiesko.
askone
Zostawić:
  • obrazek i logo w topie
  • boxy z statystykami, menu - można zrobić lepsze ale i te dają radę

Zmienić:
  • kolor tła - najlepiej coś zbliżonego do białego
  • styl głównego menu - usunąć obramowania bo teraz poszczególne opcje wyglądają jak zwykłe buttony
  • styl box z newsami - szczególnie top tego boxu to tragedia
  • wyrównać rozmiary czcionek w poszczególnych blokach - newsy zmniejszyć
  • dodać padding w blokach newsów - aktualnie treść wypełnia box od krawędzie do krawędzi
  • zmienić, usunąć domyślny obrazek doklejany do newsa
  • usunąć przewijanie w listach graczy i nowych gier - zamiast tego wyświetlać tylko pierwszych 10 pozycji - więcej dostępne w linku "więcej"
  • najlepsi gracze - wyrównać liczbę punktów przy username do prawej
  • styl boxu paginacji - według mnie wystarczy tylko napis "<< strona X z Y >>" - "<<, >>" jako linki

Znalazłoby się więcej tego, ale i z tym będzie sporo pracy

Pozdrawiam
xamrex
Cytat
Zmienić:

* kolor tła - najlepiej coś zbliżonego do białego (Tła nie chcę zmieniać, myślę, że ładnie pasuje pod całą kolorystykę strony)
* styl głównego menu - usunąć obramowania bo teraz poszczególne opcje wyglądają jak zwykłe buttony (To również chcę pozostawić tak jak było)
* styl box z newsami - szczególnie top tego boxu to tragedia (Mógłbyś wyjaśnić o co ci chodzi?)
* wyrównać rozmiary czcionek w poszczególnych blokach - newsy zmniejszyć
* dodać padding w blokach newsów - aktualnie treść wypełnia box od krawędzie do krawędzi
* zmienić, usunąć domyślny obrazek doklejany do newsa (Też nie do końca rozumiem o co chodzi), jeśli chodzi o TEN obrazek, to uważam że nie jest najgorszy i chcę go zostawić
* usunąć przewijanie w listach graczy i nowych gier - zamiast tego wyświetlać tylko pierwszych 10 pozycji - więcej dostępne w linku "więcej" (parz poniżej)
* najlepsi gracze - wyrównać liczbę punktów przy username do prawej
* styl boxu paginacji - według mnie wystarczy tylko napis "<< strona X z Y >>" - "<<, >>" jako linki (To zrobię później)

Co do tego przewijania w listach graczy:

Jeśli usunąłbym te przewijanie, to mogłyby być wyświetlane Maksimum 3 nowe gry (bo więcej się nie zmieści), a jeśli chciałbym więcej to musiałbym znacznie poszerzyć w dół ten blok, a tego chcę uniknąć, dlatego zastosowałem rozwiązanie z przesuwającymi się grami.
Mógłbyś mi dać jakiś konspekt, jak ty byś chciał to widzieć?
askone
Pisząc o zmianie stylu newsa miałem na myśli poprawienie następujących elementów:
  • niebieska strzałka - może mniejsza?
  • cień - zrób jako gradient a nie jednolity kolor czarny
  • kolor wypełnienia - stalowy według mnie nie pasuje - ogólnie trzymaj się raczej niebieskich pasteli
  • zmniejsz szerokość obramowania na 1px

Obrazek do zmiany to np ten umieszczony przy newsie "Listopadowy konkurs - zakończenie" - coś jakby tetris...

ps. zauważyłem również, iż obrazki mają białe narożniki - pewnie chciałeś je mieć jako przeźroczyste - popracuj nad tym winksmiley.jpg
xamrex
Strzałki nie zmniejszę, bo mi się taka podoba biggrin.gif
Cień usunąłem całkowicie.
Kolor wypełnienia, tutaj muszę się zgodzić, że on nie pasuje, ale musiałbym edytować kilka plików graficznych, a następnie musiałbym znaleźć jakiś niebieski gradient (bo niestety samemu takiego nie narysuje, jestem kiepski z grafiki)
Szerokości obramowania również nie zmienię. Bo musiałbym edytować dokładnie 13 plików graficznych, a to ponad moje siły.

Chciałbym się zapytać jak ty widziałbyś usunięcie przewijania w listach graczy i nowych grach, bo wiele osób zwracało mi właśnie na to uwagę, że to jest brzydkie.
askone
Hej

Jako rozwiązanie zastępcze zamiast przesuwu listy zaproponowałbym Ci zwykłą listę, tak jak już pisałem. Jednak aby zachować liczbę pozycji w tej liście np 10 sugerowałbym zmienić styl prezentowania tych danych. Aktualnie w obydwu boxach wykorzystujesz tylko środkową ich część - szacuję że będzie to max 50% - boki pozostają niewykorzystane. Dlatego zmieniłbym to tak aby info o graczu wyświetlać w jednej linii - spokojnie się zmieści... Podobnie z nowymi grami.

Pozdrawiam
xamrex
Sorry, za odświeżenie tematu, ale jakoś nie było czasu na pobawienie się ze stroną.
Chciałbym pokazać co zmieniłem, i czy idę w dobrym kierunku.

Było tak:

A teraz jest tak:

Askone, te twoje rozwiązanie wydaje mi się trochę niechlujne, więc jeśli ktoś ma jakieś pomysły w jaki sposób mógłbym usunąć te przewijanie gier to proszę o pomysły smile.gif
potreb
Hmm, takie zmiany w gotowym szablonie zajmują 3 minuty. Nie ma co oceniać, chyba że zawartość.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.