Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalowanie php na systemie operacyjnym Chakra KDE4
Forum PHP.pl > Forum > PHP
uczeń php
Witam mam taki oto problem, że od niedawna zmieniłem system operacyjny na Chakre KDE4 wcześniej miałem ubuntu 10.10 pisaniem skryptów w php zajmuję się odłuższego czasu. Zainstalowałem sobie apacha i działa bo sam sprawdziłem <localhost> zainstalowałem mysql i też działa bo sprawdziłem logując się w konsoli. Zainstalowałem także php i nie działa próbowałem coś tam kombinować w plikach httpd.conf i w php.ini , ale i tak nic z tego nie wyszło. Czy ktoś wie jak skonfigurować php na systemie chakra KDE4.
Crozin
Zdajesz sobie sprawę, że nie zmieniłeś systemu?

Może byś podzielił się informacjami o tym czy PHP sam w sobie działa, jak jest on połączony z Apachem itp.?
uczeń php
no tak to linux i to linu ale na ubuntu mi wszystko działało na archu nie chce. Działa mi php

To znaczy pomyliłem się chciałem napisać, że Nie działa mi php
Crozin
Cytat
Nie działa mi php
Przez działanie mam na myśli czy takie coś działa:
  1. $ php -r "phpinfo();"

No to może podzielisz się z nami konfiguracją Apache'a i logami, w których powinien być ewentualny błąd.
bim2
I na następny raz to nie ten dział.

Dla pewności, resetowałeś Apache? Jak instalowałeś? Ruszałeś coś w plikach konfiguracyjnych?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.