uczeń php
12.01.2011, 13:57:59
Witam mam taki oto problem, że od niedawna zmieniłem system operacyjny na Chakre KDE4 wcześniej miałem ubuntu 10.10 pisaniem skryptów w php zajmuję się odłuższego czasu. Zainstalowałem sobie apacha i działa bo sam sprawdziłem <localhost> zainstalowałem mysql i też działa bo sprawdziłem logując się w konsoli. Zainstalowałem także php i nie działa próbowałem coś tam kombinować w plikach httpd.conf i w php.ini , ale i tak nic z tego nie wyszło. Czy ktoś wie jak skonfigurować php na systemie chakra KDE4.
Crozin
12.01.2011, 14:18:26
Zdajesz sobie sprawę, że nie zmieniłeś systemu?
Może byś podzielił się informacjami o tym czy PHP sam w sobie działa, jak jest on połączony z Apachem itp.?
uczeń php
12.01.2011, 15:28:48
no tak to linux i to linu ale na ubuntu mi wszystko działało na archu nie chce. Działa mi php
To znaczy pomyliłem się chciałem napisać, że Nie działa mi php
Crozin
12.01.2011, 15:32:17
Cytat
Nie działa mi php
Przez działanie mam na myśli czy takie coś działa:
$ php -r "phpinfo();"
No to może podzielisz się z nami konfiguracją Apache'a i logami, w których powinien być ewentualny błąd.
bim2
12.01.2011, 20:48:27
I na następny raz to nie ten dział.
Dla pewności, resetowałeś Apache? Jak instalowałeś? Ruszałeś coś w plikach konfiguracyjnych?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.