mam takki formularz jak poniżej:
public function init(){ 'destination' => '../public/images/tmp_user/1/first/', ), 'label' => 'Wyślij plik:' )); 'label' => 'Wyślij' )); $this->setEnctype('multipart/form-data'); $this->setAttrib('id', 'formularz'); $this->setAction('/action/addphoto/?upload=1'); }
a tak wygląda walidacja:
// $uploadForm to obiekt formularza if ($this->_request->isPost()) { if (!$uploadForm->isValid($this->_request->getPost())) { // Próba walidacji formularza // sformatowanie komunikatu tak aby zawierał informacje o błędach $information = 'Błąd podczas sprawdzania poprawności formularza. <br />' . '<em>'.$messages.'</em>gg'; $tab['stan'] = 0; } elseif (!$uploadForm->uploadFile->isUploaded()) { // Czy cokolwiek zostało wysłane? $information = 'Nie wybrano pliku do wysłania.'; $tab['stan'] = 0; } elseif (!$uploadForm->uploadFile->receive()) { // Odbiór pliku $information = 'Błąd podczas odbierania pliku.'; $tab['stan'] = 0; } else { // Sukces $information = 'Plik ' . $uploadForm->uploadFile->getFileName() . ' został poprawnie wysłany.'; $tab['stan'] = 1; } }
Proszę, sprawdźcie ten kod, bo cały czas zwraca mi "Błąd podczas sprawdzania poprawności formularza"

Spójrzcie na to świeższym okiem, bo ja już tracę cierpliwość.
Z góry dziękuję