Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [sklep on-line] www.dentelle.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ostrylg
Witam,

proszę o ocenę i konstruktywną opinię/uwagi na temat nowego sklepu w całości opartego na Prestashop 1.3

www.dentelle.pl
Carne
Strona robi dobre wrażenie, jest prosta, funkcjonalna i czytelna. Kolory, no może lewy nav jest trochę zbyt troszkę się wyróżniający że się bardziej na niego patrzy, ale nie narzekam. Proponuje wstawić w niektóre divy wstawić znaki wodne (25-37% opacity) ikonek np. ikonka koszyka. Przyda się ta strona: http://thenounproject.com/
dr_NO
Mimo wszystko w stopce warto było napisać o silniku Presta wink.gif
siatkarzyna
Za wysoki top
usuń
Kod
element.style {
margin-top: 60px;
}

po co taki duży margines?

zmieniające się zdjęcia są bardzo dobrej jakości zrób je większe przynajmniej o 100px wyższe.

input w wyszukiwarce ok ale w strefie logowanie porażka o połowę mniejsze i będzie ok.

logo - co to jest za znaczek po nazwie Dentelle? nie pasuje do stylistyki nazwy.

Ogólnie sklep przyjemny jednak jest parę rzeczy do dopracowania.
jaworr
jak usuniesz margines z topa to dodaj
  1. #slide_holder {
  2. margin: -60px auto 0;
  3. }

no i jak kolega wcześniej wspominał zmniejsz wysokość inputów i będzie OK!

i jeszcze margines dla div id="helper"
  1. margin-top: -60px;
klocu
A mnie w oczy rzuciła się kwestia czysto techniczna.

Panel logowania > klikam zaloguj nie wypełniając pól.
Przechodzę do ekranu, w którym jest ładna pozioma belka obrazująca postęp.
Czyli przeszedłem przez ekran podsumowania. Ale no moment - co ja podsumowałem? Ja tylko kliknąłem!

Warto rozróżnić logowanie zwykłe od logowania zakupowego - choćby na podstawie referera od którego żądanie przyszło.

"Logując się akceptujesz Regulamin <serwisu> w aktualnym brzmieniu"
Regulamin jest na górnej belce, ok. Ale jak loguję się z panelu na stronie to mogę się powołać na brak takiej informacji.

I kwestia menu. Jeśli przycisk startu wyszukiwarki "go" kończy się razem z panelem menu, to dlaczego nie zachować by spójności i nie zaczynać przycisku "strona główna" od brzegu?
Podobnie stopka - odległości marginesu na lewej i prawej stronie wyrównać by się zdało.

"Brak komentarzy od klienta w tym momencie. Only registered users can post a new comment." - no to polish czy nie? smile.gif

--
No i zapomniałem dopisać, ładna paleta barw. Dół trochę smutny - ale da się zaakceptować.
Jestem na tak.
sytluk
Bardzo ładna graficznie stronka, może trochę pola do zalogowania są za duże, ale z tego co widzę, to nowoczesne strony idą w kierunku powiększania wszelkiego rodzaju formularzy i ikon, ogólnie obładowywania stron grafiką. Ogólnie - bez zastrzeżeń wink.gif
trucksweb
ja znalazlem inny blad:
Cytat
ilość sztuk przekracza dostępną w sklepie
function (value) {
var i;
for (i = 0; i < this.length; i++) {
if (this[i] === value) {
return true;
}
}
return false;
}

jesli dodaje do koszyka produkt, ktory ma mala liczbe w magazynie
ostrylg
Dziękuje pięknie za wszystkie spostrzeżenia/podpowiedzi, postaram się niektóre w miarę możliwości szybko wdrożyć smile.gif Jak tylko to uczynię napiszę o tym w tym temacie.
toel
Od siebie dodam tylko, że mógłbyś zmienić ikonkę domku, żeby Sony Ci listu nie napisało wink.gif gugl imidż
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.