Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena strony - Muzyczna Lista Przebojów
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
imatix
Co sądzicie o tej stronie http://www.muzycznalista.cba.pl/ ?
Co w niej poprawić itd?
Fifi209
Wrzuć na jakiś normalny hosting bo tego się tam nie da nawet testować.
emajl22
ta... 20 sekund strona się ładuje
imatix
No cos tego wieczora server zaczal nawalac, normalnie lepiej jest. Darmowy to darmowy...
Damiankossek
http://muzycznalista.cba.pl/polskie.php?mo...64&id=99555

Czyżbym mógł głosować na coś co nie istnieje ?

Ogólnie to jakoś średnio mi layout podchodzi smile.gif
sytluk
Po kliknięciu w Play, lepiej jak będzie przekierowywać na własną stronę, gdzie będzie umieszczony filmik z YouTube, niż bezpośrednio na stronę YouTube wink.gif Ja na Twoim miejscu podzielił bym wykonawców z lewej na kategorie, bo trochę ich dużo jest, jakieś rozwijane menu byłoby ok wink.gif
askone
A więc:
  • szata graficzna to porażka - to co mało ważne zbyt duże, to co ważne małe
  • kolorystyka strony jakaś taka smutna, zbyt szara
  • brak wyrównania elementów formularza schoutboxa
  • sposób głosowania na piosenki daje duże pole do popisu wszelkiej maści automatom...
  • w kodzie stosujesz przestarzałe znaczniki: <center>, <font>. Faktem jest, że dla normalnego użytkownika to nie ma znaczenia, ale piszesz na forum programistów więc dlatego zwracam Ci na to uwagę

Pozdrawiam
imatix
Jakim sposobem moge zrobic to zeby filmiki po nacisnieciu PLAY byly odpalane na stronie, np na gorze ekranu?
I zeby po zmianie podstrony filmik dalej sie odtwarzal mimo ze kazda podstrone mam w innym pliku html. Naglowek i stopka sa includowane z innego pliku.
Adresy filmow mam przechowywane w bazie MySql.

I jak moge zabezpieczyc ten skrypt do glosowania przed botami?
askone
Osobiście widzę dwie możliwości ograniczenia dla botów:
  1. zapamiętywanie adresów IP, z których użytkownicy będą głosowali. Dzięki temu jesteś w stanie wprowadzić ograniczenie czasowe np 24H - taka metoda jest wprowadzona na wielu portalach...
  2. aktualnie parametry do skryptu zliczającego głosy przekazujesz jawnie w GET. Możesz pomyśleć na metodą która je będzie kodowała, łącząc id utworu z oceną. Łączenie musi być wykonane w sposób niejawny, tak aby nie dało się w sposób bardzo prosty odkryć metody kodowania

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.