Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt do realizacji zamówień pizzy i fast food :)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Mylek
Napisałem stronę która ma służyć do realizacji zamówień pizzy i fastfoodów.
Po wybraniu produktów i uzupełnieniu formularza kontaktowego mail z informacją jest wysyłany do pizzerni(Można spokojnie testować emaile z zamówieniem są wysyłane puki co do mnie a nie do pizzerni:))
Proszę o opinie:

http://twojdoktor.3-2-1.pl

PS.Strona rozsypuje się trochę pod IE podczas wysyłania zamówienia i nie mogę zlokalizować błędu:)
bim2
Nie powinieneś adresu rozbić na ulice, kod pocztowy i miasto? smile.gif Zresztą czy to jest przydatne bardzo? Wygodniej jest zadzwonić i zamówić, a nawet gdybym miał zamawiać przez internet to oczekiwał bym potwierdzenia zamówienie np. telefonicznie czy w jakiś pewny sposób. Żeby nie było tak, że zamówie i sobie zapomną.
$_GET['Kuba']
Powinieneś dać na początku wybór produktów (pizze i fastfoody) a później dodatki do pizzy, gdyż zaznaczam dodatki do pizzy, domawiam np. hamburgera i tracę wszystkie dodatki ohno-smiley.gif
klocu
Zamawiając dodatki np. napoje: fakt zamawiam dwa napoje, ale można to zapisać jako 2 x napój.
I wszelkie dodatki stałe (o niezmiennych parametrach) powinno się dodawać do koszyka ajaxem, bo przeładowanie strony jest tutaj najmniej rozsądnym rozwiązaniem.

Inna kwestia, że dodatki powinny być rozwiązane zakładkami i zajmować cały panel (czyli tak jak obecne 3 kolumny) bo teraz wszystko jest ściśnięte, nieczytelne itd.
frytek92
Tragedia, moge wpisac byle co w telefon i bedzie dobrze, przy wybieraniu powinna danna opcja byc podswietlona a nie checbox zaznaczony. Wygląd strony to jeszcze wieksza tragedia, jak jest to "Skrypt do realizacji zamówień pizzy i fast food" to powinien tak wyglądać.

Ocena: 0/10

Ps.Poziom działu ocen na forum.php.pl leci łeb na szyje sad.gif
bim2
Cytat
Ps.Poziom działu ocen na forum.php.pl leci łeb na szyje sad.gif

Bo ci, co stworzyli coś wartościowego nie potrzebują specjalnego wychwalania ani ocen wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.