Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Tworzenie tablicy przelewowej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eviance
Witam

Jako początkujący mam delikatny - beznadziejny problem mianowicie:

Mam stronkę gdzie jest w tabelce wyświetlanie zapytanie z bazy (mysql limit 15 wierszy), wszystko jest ok do momentu zwiększenia wyniku zapytania (30 wierszy). Problem polega iż w żaden sposób nie mogę przelać tego samego zapytania do drugiej tabeli, tak aby wyświetliło od końca pierwszej tabeli do drugiej.
Czyli wynik zwraca 30 wierszy, pierwsza tabela 15 rekorów, druga tabela kolejne 15 rekordów. Jakieś pomysły??

P.S. Ograniczone jest to panelem wyświetlanie gdzie nie ma możliwości przewijania strony sad.gif - szukam porostu wszędzie.

sadistic_son
Pamiętaj że LIMIT ma 2 parametry.
eviance
hm... to akurat wiem, ale właśnie nie mogę w zapytaniu użyć limitu ma tz. wypluć wszystko, ma połowę wyniku przelać do drugiej a zapytanie ma być tylko jedno, właśnie teraz sobie tak śmiga, lecz czy to będzie poprawne
np. masz ekran o rozdzielczości 1200x800 na całym ekranie wyświetlone odświeża się co 5 min i do każdej tabeli musi użyć zapytania czy może go tak zrobić jak opisałem porostu jakąś dobrą optymalizację kodu
A zapomniałem dodać nagłówki tabel zostają, czyli nie jest większe niż 15, kolejnych tabelach.
Sorry ale raczkuje dopiero wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.