Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Modyfikacja MYSQL bez przeładowania
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
Looozak
Potrzebuje zrobić system oceniania czyli plus minus. Ocena powinna zmieniać się w bazie danych i aktualizować na stronie bez jej przeładowania. Takie coś jest np na demotach. Wyczytałem, że do tego potrzebny byłby AJAX więc stąd jest mój post. Nigdy nie miałem styczności z tym językiem, a nie chcę robić tego na zasadzie $_GET w php. Proszę o jakieś informacje co do tego użyć o czym poczytać a najlepiej jakieś przykłady na to gdyż nie mogę nic znaleźć a nawet jak znajdę to nie wiem czy to to o co mi chodzi ponieważ jak już pisałem kompletnie nie znam się na AJAXIE.
erix
AJAX, to nie jest żaden język.

Cytat
a to gdyż nie mogę nic znaleźć a nawet jak znajdę to nie wiem czy to to o co mi chodzi ponieważ jak już pisałem kompletnie nie znam się na AJAXIE.

http://tinyurl.com/4zjjqas

Cytat
a nie chcę robić tego na zasadzie $_GET w php

A jak chcesz do serwera to przekazać? To Cię nie ominie, ale nie będę więcej nic mówił, bo to temat rzeka, na który już sporo napisano.
Looozak
No niby mam ten skrypt ale jego trzeba by mega wyedytować, aby osoba zalogowana mogła zagłosować tylko raz, a tam jest to na innej zasadzie. A edycja .js u mnie nie wchodzi w gre. Chyba zrezygnuję i zrobię normalnie z przeładowaniem sad.gif

// Dobra zrobiłem sobie niby z przeładowaniem ale na powrót do ostatniej pozycji strony za pomocą # . W ogóle nie widać tego przeładowania. Więc temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.