Mam taki panel logowania, i problem polega na tym, że po kliknięciu "zaloguj" przenosi mnie do osobnej, pustej strony, na której znajduje się jedynie ten właśnie panel logowania. Czyli generalnie aby się zalogować potrzeba wpisać i potwierdzić dwa razy login i hasło - najpierw stronie głównej, a potem przenosi cię jeszcze do osobnej podstrony z tym panelem i tam trzeba wpisać po raz drugi. (Teraz to wygląda troche inaczej niż na screenie, ale problem nadal pozostaje ten sam)
Plik index.php który jest zaimportowany do strony głównej funkcją include
<?php { } else { ?> <form method="post" action="login.php"> Login: <input type="text" name="login" maxlength="16"><br /> Hasło: <input type="password" name="pass" maxlength="16"><br /> <input type="submit" value="Zaloguj"> <a href="register.php"> Zarejestruj się</a> </form> <?php } ?>
A tutaj ogólny plik "login.php"
<?php { require('conn.php'); if ($konto!="" and $password!="") { $password = sha1($password); $zapytanie="SELECT id FROM user WHERE login='$konto' and password ='$password'"; $id=$temp['id']; if ($ile==1) { $_SESSION['user_id']=$id; $_SESSION['login']=$konto; } } } else{ ?> <html> <body> <form action="login.php" method="post"> <strong>Nazwa konta:</strong><input name="konto" type="text" value="" /><br> <strong>Haslo:</strong><input name="password" type="password" value="" /><br> <input type="submit" value="Zaloguj" /> </form> </body> </html> <?php }?>
Zrobiłem to w ten sposób, żeby na stronie głównej, gdy jesteśmy zalogowani, pojawiała się jedynie informacja o tym, a gdy nie, to wyświetla nam się formularz do zalogowania. I wszystko działa oprócz tego jednego mankamentu...
Pozdrawiam