Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podgląd tworzonego adresu URL na podstawie wpisanego tekstu w input
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
fibon
Hej, mam nadzieję, że coś poradzicie bo od 3 dni szukam, kombinuję i nie mogę znaleźć odpowiedniego rozwiązania...

Chciałbym stworzyć w moim autorskim panelu zarządzania treścią podgląd na adres URL przy tworzeniu nagłówka jakiegoś artykułu. To o co mi chodzi jest idealnie odzwierciedlone w Wordpress, podczas wpisywania tytułu wpisu/strony - poniżej pokazuje się tekst, który będzie stanowił link do artykułu i właśnie coś takiego chciałbym zrobić, ale nie wiem kapitalnie od czego zacząć... Próbowałem coś przez jquery itp. ale chyba jestem za cienki w tym... - zależy mi na tym by ten adres podobnie jak w Wordpress był edytowalny i na podstawie tytułu ustalał się tylko raz - tak wchodząc w szczegóły tongue.gif Będę wdzięczny za każde ukierunkowanie w temacie...
thek
Funkcja JS, która zna sposób tworzenia linków w Twoim serwisie i wpisująca string przetworzony z input text w jakim piszemy do wynikowego input text. Potem możemy sobie edytować go jak chcemy ręcznie w wynikowy a już ostatecznie utworzony idzie do bazy. Potem napisać Router i dispatcher, które współdziałają, by rozpoznać ów link i uruchomić własciwe kontrolery z parametrami.

Może jest to i bardzo SEO friendly link, ale nieco bardziej obciążysz bazę i procka dodatkowymi operacjami w routerze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.