Cytat(bastard13 @ 30.03.2011, 21:20:02 )

Bo, gdy klikasz test, to if(isset($_POST['lid'])) = false. Przesyłasz tylko $_POST['group'].
Z tego powodu nie wchodzi ci nawet do pierwszego bloku.
Jak nie wiesz o co chodzi to dodaj na początku skryptu var_dump($_POST) powinno ci rozjaśnić sprawę.
Dodaj do drugiego formularza pole:
<input type="hidden" name="lid" value="it_doesnt_matter_what_is_in_here" />
i zadziała.
<input type="submit" class="input_submit" name="group" value="Zapisz zmiany" /> <input type="hidden" name="lid" value="it_doesnt_matter_what_is_in_here" />
Zrobiłem tak lecz dalej przenosi do tej pierwszej instrukcji warunkowej.
Cytat(thek @ 30.03.2011, 21:23:47 )

A ja i kilka osób oprócz mnie Ci piszemy po raz kolejny... Zagnieździłeś za bardzo.
Klikając Test wysyłasz formularz, w którym masz TYLKO input o name = "group" a więc $_POST['lid'] NIE ISTNIEJE a więc ZAPOMNIJ że value kiedykolwiek się ustawi bo ani lid ani groupType tym bardziej nie istnieją a więc if je sprawdzający NIGDY nie będzie spełniony i dlatego nie wychodzi Ci to co chcesz. I Ty się dziwisz, że nie działa Ci? Kompletnie nie rozumiesz logiki działania swojego skryptu i przepływu danych w nim. Na samym początku skryptu zrób sobie
<pre><?php var_dump( $_POST ); ?></pre>
a sam zobaczysz, że masz kompletnie rozwalone dane przesyłane formularzem i niezgodne z tym co myślałeś, że nim idzie.
W 1 przepływ danym jest okej, świadczy o tym np. to że działają wszystkie zapytania, etc. Zaś w drugim nie ma żadnego przepływu danych, gdyż ma on mnie kierować do funkcji która mi coś wyświetli, a kieruje mnie do rozpoczęcia.