Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][AJAX][PHP] cos w stylu Lubie to!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
yeti00111
witam, jak zrobic cos w stylu Lubie to FaceBooku. o Ajaxie mam marne pojecie, cos tam bym mogl przerobic, dlatego prosilbym o jakis przykladowy skrypt. cos takiego, ze pojawia sie obrazek, a pod nim uzytkonik moze kliknac LUBIE TO i sie pojawi jego nick. tylko chodzi o to, zeby to bylo na stale, czyli dzialajace na bazie danych mysql. nie wiem jak to w ogole rozwiazac, bo o ile w samym jquery dla pojedynczego usera bez logowania itp to bym to zrobil, ale po odswiezeniu znika

pozdrawiam

ok to moze da ktos jakas stronke z kursami jquery/ajax i mysql? bo szukam i prawie same podstawy, a na pewno ktos zna jakas fajna z mysql smile.gif

pozdrawiam:)
Fifi209
Po pierwsze zastanówmy się nad działem, mi to wygląda raczej na giełdę ofert.

Jeżeli masz problem, to daj kod który spłodziłeś, z którym masz problem i pomożemy.
yeti00111
gielde? czemu? szukam po prostu jakiegos naprowadzenia, najlepiej przykladu, albo kursu, zeby nauczyc sie dzialac na jquery/ajax i mysql. na pewno ktos ma w zakladkach jakas przydatna stronke tego typu smile.gif
mat-bi
Przejrzyj kilka kursów mysql, php, AJAX(polecam tutaj frameworki, np. jQuery) i rozwiązanie samo wpadnie

P.S - często dobrze jest przeczytać przykeljone tematy w danym dziale;)
yeti00111
no wlasnie cos tam czytalem w jquery, ale nigdzie nie moglem znalezc przykladow z mysql. uzywa sie w ogole tego razem? same z CSS

panowie a jak w ogole tego Ajaxa najlepiej uzywac?
w JQUERY? to w pelni wspiera Ajaxa? bo teraz sie pogubilem w tych tutorialach i nie wiem czego sie uczyc, bo tutaj wyglada tu inaczej, wiec najlepiej uczyc sie Ajaxa na podstawie JQUERY?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.