Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z wyświetlaniem jpg
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fesseme
Witam mam problem, polegający na otwarciu jpg na serwerze i wyświetleniu go u klienta.
plik jest na dysku jest podana prawidłowa ścieżka ale zamiast jpg mam pustkę kiedy otwieram sam obrazek w przeglądarce wyświetla mi się tylko adres url zamiast obrazka

1. $img = imagecreatefromjpeg(utf8_decode($obrazek));
  2. header('Content-Type: image/jpeg');
  3. imagejpeg($img);
  4. imagedestroy($img);

może coś jest z ustawieniami serwera już sam nie wiem

próbowałem wersję z fopen i to samo sad.gif
kadlub
a w zmiennej $obrazek masz dobrą ścieżkę questionmark.gif
fesseme
tak nawet probowalem nawet zewnetrzne obrazki
kadlub
to może pokaż więcej kodu
fesseme
zrobiłem nawet coś takiego i nadal zamiast obrazka w przeglądarce mam napis z adresem strony
  1. $img = imagecreatefromjpeg('http://www.freewebs.com/alchemistworld001/fdsa34654wwww.jpg');
  2. header('Content-Type: image/jpeg');
  3. imagejpeg($img);
  4. imagedestroy($img);
kadlub
na pewno ten fragment kodu co podałeś jest prawidłowy bo u mnie wyświetla
fesseme
dzięki wielkie za pomoc, w takim wypadku zostaje gdzieś serwer sad.gif

rozwiązałem problem jednak wciąż nie wiem co było jego przyczyną
korzystam z frameworka limonade, jednak z własnymi modyfikacjami (głównie na podział na pliki bez ingerencji w kod)
część odpowiedzialna za model znajdowała się w oddzielnym pliku php załadowanym do pliku index.php za pomocą require_once
a plik którego widzieliście zawartość był osobno w widoku
kiedy przekopiowałem całą zawartość modelu do pliku index.php całość się naprawiła (bez żadnej modyfikacji tylko wykomentowana linijka z require)
od razu powiem żadna część modelu nie była wykorzystywana do wyświetlenia obrazka

nie wiem co jest przyczyną ale wkurzyło mnie to trochę

posiedzę trochę w majówkę i to rozgryzę
wookieb
Zapisz to twoje zdjęcie i otwórz je w notatniku a dowiesz się co jest problemem.
Oczywiście włącz pełne raportowanie błędów.
wNogachSpisz
Pamiętam, że inicjowanie z URLi nie wychodziło biblitece GD najelpiej
pojawiały się rozmaite błędy np. przekroczenia limitu pamięci.
Kto wie, może w tym przypadku problem jest podobny.
Zalecam pobrać obrazek przy pomocy file_get_content, nastepnie zapisać w pliku temp i dopiero wtedy rozpoczać zabawę bibliteką GD.
fesseme
dla uściślenia plik jpg jest zapisany na serwerze tutaj tylko dałem przykład by wyeliminować błędy związane z otwieraniem plików
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.