Witam, mam taki problem... na mojej stronie z bazy danych generowane sa w foreachu linki jeden po drugim (kazdy link o takiej samej klasie). Teraz kazdy link ma funkcje onclick ktora wywoluje funkcje $.ajax ktora przesyla dane do MySQL. Procz tej funkcji mam rowniez funkcje .click ktora za nacisnieciem danego przycisku ma spowodowac jego zanikniecie, zmiane tresci i pojawianie sie znowu.
(Tak jak system zapisywania sie. Jezeli uzytkownik jest niezapisany to jest buton zielony jak sie zapisuje to znika zielony i pojawia sie czerwony).
Dalej idac, Moja funkcja $.ajax ma parametr success ktory odpowiada za bledy (nie zalogowany uzytkownik, za malo kasy na koncie. Funkcje php w przypadku bledu wy-echo-wuja blad i ta funkcja success ropoznaje czy ten echo to jest blad i jak tak to wyswietla alert).
Teraz moj problem polega na tym ze jezeli uzytkownik na przyklad nie ma wystarczajacej ilosci pieniedzy na koncie to po nacisnieciu przycisku pojawi sie alert odpowiedni jednak wciaz zostanie wykonana funkcja click ktora spowoduje ze przycisk zielony zniknie i pojawi sie czerwony (po odswiezeniu wroci do normy bo tak naprawde nie zostal zapiasny uzytkownik).
Dlatego wlasnie kieruje tutaj moje pytanie. W jaki sposob moge ograniczyc ta funkcje click, ze jezeli wystapi blad to zeby nie wywolywal sie. Z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam