Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 100.000 uu za 5zł
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ResonicX
Witam,
Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale na allegro w kategorii: Komputery>Internet>Reklamy pop-up i pop-under, można za "5zł" kupić 100.000 uu. Normalnie reklamy (z tego co wiem) kosztują tysiące zł, a tu mozna mieć to samo za grosze. W czym tkwi haczyk?
erix
Boty?
ResonicX
Czyli jeśli mam reklamy na stronie, to ich wartość od tego nie wzrośnie?
markonix
Dostaniesz bana bardzo szybko.
roghatt
a kto mu bana da? Google nie daje banów za to, że nagle na stronę zacznie wchodzić 100k uniq.
Pewnie to automat, użytkownik odpala program, im więcej stron oglądnie tym więcej dostanie punktów aby wykupić za nie wyświetlanie swojej strony w tym samym systemie wink.gif
markonix
Cytat(freelinkz @ 22.06.2011, 15:10:21 ) *
a kto mu bana da? Google nie daje banów za to, że nagle na stronę zacznie wchodzić 100k uniq.

A gdzie coś kolega pisał o Google? Chyba, że Adsense to wyprzedzenie pytanie - tak, dają bany bo zajmuje się sprowadzaniem ludzi na stronę i troszkę u klienta przedobrzyłem i dostał ostrzeżenie (nie boty).
O$iek
To już nie wolno sprowadzać ludzi na stronę? Niedługo w ogóle będzie głupio ją na serwer wrzucać...
markonix
Chodziło o zbyt dużą liczbę wyświetleń w stosunku do liczby kliknięć.
Był to realny ruch ale słabej jakości.
Mówię o liczbach w dziesiątkach tysięcy dziennie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.