Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][jQuery].css()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
  1. <div id="DOM" style="position: absolute; left: 261px; top: 277px; z-index: 999; margin: 0pt; overflow: hidden; background: none repeat scroll 0% 0% transparent; width: 23px; height: 43px;">
  2. <div class="display" style="width: 23px; height: 43px; display: block; overflow: hidden; background-image: url(URL); background-repeat: no-repeat; margin-left: 0px; margin-top: 0px; background-position: -4px -52px;"></div>
  3. </div>

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $('#DOM').children('.display').css('background-image', 'url(INNY_URL)');

bawie się jquery i mam tutaj taki właśnie problem. background-image w divie o klasie "display" nie chce się zmienić. dlaczego? sad.gif
usb2.0
a background-image mozna zmienic w ogole?
a jeśli nawet tak nie lepiej sprite zrobic? przy okazji jakiś ładny efekt animacji można dać
Gość
widziałem kod, gdzie background-image zmieniał jQuery bez problemu.
a .css() w ogóle nie działa, nawet jak dam w parametrach display, none to nie zadziała.

wie ktoś może, co jest tego przyczyną?
morbic
Strzelam, że tu może być kłopot, ale spróbuj

1. $('#DOM .display').css('background-image', 'url(INNY_URL)');
kamil4u
Cały problem polega na tym, że kod jest poprawny smile.gif

http://jsfiddle.net/F2bhV/ - dodałem tam zmianę po 2s, żeby było widać, że zmiana nasŧepuje.
Zobacz co pokazuje konsola błędów u Ciebie.
morbic
Dlatego strzelałem, bo nic mi się tam nie wydawało podejrzanego.

W takim razie URL do obrazków muszą być walnięte.
Gość
konsola błędów - nic

a z timeoutem nowy background-image nakłada się ze starym, a nie zmienia. kolejny problem. ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.