Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zarabianie na blogu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
alerty
prowadzę własnego bloga, zdobył już dość dużą popularnośc więc chciałabym zacząć na nim zarabiać, myślałam o skorzystaniu z usług Justpay i wprowadzeniu opłat za niektóre treści przez sms premium, myślicie że to opłacalne?
Spawnm
Nie, stracisz czytelników i na tym się skończy.
lukasz91
Prędzej wprowadziłbym jakieś nieuciążliwe reklamy. Opłaty za treść tylko odstraszą ludzi tongue.gif
batman
@alerty
1. Zdefiniuj dużą popularność.
2. Polska jest na tyle specyficznym rynkiem, iż samo wspomnienie o wprowadzeniu opłat na blogu spowoduje odpływ czytelników. Niestety jesteśmy nauczeni do dostawania/brania wszystkiego za darmo i szybko to się nie zmieni.

Jeśli chcesz zarabiać na blogu zainteresuj się reklamą. Na początek wystarczy jakaś mało inwazyjna w postaci kilku małych banerków gdzieś z boku. Zainteresuj się również programami partnerskimi. Jeśli blog rzeczywiście stanie się popularny, reklamodawcy sami się zgłoszą do Ciebie.
Speedy
Co to za blog? Podasz link? snitch.gif
Zyx
Google AdSense i podobne to jedyna akceptowalna przeze mnie forma reklamy na blogu. Wszelkie inwazyjne badziewie równoznaczne jest ze śmiercią bloga, chyba że naprawdę piszesz treści tak wyjątkowe, że nigdzie indziej ich nie da się znaleźć. Ale ja tu akurat poparłbym czytelników. Za dużo jest tej reklamy i robienia wody z mózgu - ludzie autentycznie mają już dość marketingu, który telewizję i radio już dawno zmienił w idiotele, ma duży wkład w zniszczenie przestrzeni publicznej w kraju oraz najchętniej by nam nawet w d... billboardy postawił z reklamami maści na hemoroidy. Możesz być kolejną prostytutką, dla której liczy się tylko liczba cyfr na koncie i sobie ten billboard we własnym siedzeniu wynająć jakiejś agencji, ale wtedy nie oczekuj szacunku smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.