Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Multizakup.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
husky83
Proszę o ocenę serwisu http://multizakup.pl

Muszę na pewno poprawić layout, dlatego też od razu proszę o podpowiedzi dotyczące właśnie grafiki smile.gif
Strona ma pomagać w znalezieniu użytkownika Allegro, który ma wszystkie rzeczy, które chcemy kupić, a także odnajduje nowe aukcje na Allegro i powiadamia o tym użytkownika (przez email, gg). Proszę także o zgłaszanie ewentualnych błędów na stronie.

no i nie wiem, czy ten post nie będzie traktowany jako reklama, ale jak inaczej, nie podając adresu można prosić o ocenę strony (i jej działania).

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!
toaspzoo
Za szeroka strona wyszukiwania, zbyt duży padding;
Długi czas oczekiwania.

Czym pobierasz dane ze strony allegro ? cURLem ?
husky83
Cytat(toaspzoo @ 21.07.2011, 11:11:49 ) *
Długi czas oczekiwania.

Czym pobierasz dane ze strony allegro ? cURLem ?

Pobieram przez WebApi, niestety to Api jest na tyle niedopracowane, że trzeba wymienić bardzo dużą ilosć danych, żeby znaleźć konkretnych użytkowników. To jest (póki co) nie do przeskoczenia :/
Reptile ReX
Wszystko jest do przeskoczenia, wystarczy napisać swój mechanizm
husky83
Ale wątpię czy ręczne przeszukiwanie (przez curl) będzie szybsze niż WebApi - raczej nie... W przyszłym tygodniu biorę się za poprawki na stronie smile.gif
ShadowD
Curl będzie tak szybki jak allegro dla zwykłego usera plus obróbka Twojego serwera, czyli czas bardzo znikomy jeśli się postarasz, a co do api to nie wiem jak działa więc czy szybciej czy wolniej musisz odpowiedzieć sobie sam.
toaspzoo
Szybko <=> Dokładnie

Fajny suwak, tylko szkoda że działa na zasadzie placebo wink.gif
husky83
Suwak to nie 'placebo' - naprawdę jest różnica wink.gif

Co do ogólnej szybkości - wszystko jest do przeskoczenia, faktycznie smile.gif Już mi się zarysował pewien pomysł, który pomoże w ogromnym przyspieszeniu działania skryptu smile.gif Ale z pewnych względów wdrożenie pomysłu będzie trwało co najmniej tydzień - dwa...
No i wtedy zniknie suwak, bo będzie już całkowicie zbędny smile.gif

jakisdziad
Nie trzymaj w HTML'u "zywego" CSS, pozbieraj to wszystko do kupy i laduj z oddzielnego pliku, zaoszczedzisz na transferze a i czytelnosc sie poprawi...
ActivePlayer
jak kliknalem na szukaj, a potem zaraz w link w stopce, to zaszalało.

no i to pytanie: "czy napewno chcesz wyszukać jeden przedmiot" wrrrr!
IceManSpy
Ogólnie rzecz biorąc bardzo fajny pomysł! Od zawsze brakowało mi czegoś takiego na allegro. Tylko trzeba dobre to dopracować pod względem działania i grafiki smile.gif
husky83
Cytat(ActivePlayer @ 26.07.2011, 21:42:07 ) *
jak kliknalem na szukaj, a potem zaraz w link w stopce, to zaszalało.

Ot taki urok niedokończonego skryptu ajaxa smile.gif

Cytat(ActivePlayer @ 26.07.2011, 21:42:07 ) *
no i to pytanie: "czy napewno chcesz wyszukać jeden przedmiot" wrrrr!

Ideą serwisu jest znajdowanie KILKU przedmiotów na raz, wyszukiwanie jednego przedmiotu nie ma za bardzo sensu - to można zrobić faktycznie bezpośrednio na Allegro, a ten tekst ma przypomnieć do czego służy serwis..

Obecnie pracuję nad nową wersją serwisu - piszę praktycznie cały kod od nowa, wiem już co trzeba zrobić, żeby skrypt działał dużo sprawniej, ale to zajmie troszkę czasu...
Tylko z grafiką to nie wiem co mam zrobić sad.gif nigdy nie miałem do tego głowy... Może ktoś zechciałby pomóc? ;-)

Wprawdzie troszkę bawię się w archeologa, ale właśnie udostępniłem nową wersję... Z góry dzięki za opinie smile.gif

http://multizakup.pl
slammer
Fajne, szczególnie, że poza allegro można też przeszukiwać Twoją bazę danych...

http://multizakup.pl/db/cat/cat.php?key=0%..._=1332317726090

Chociaż tyle, że hasła masz hashowane wink.gif Popraw to czym prędzej.

Errory tego typu: http://multizakup.pl/db/cat/cat.php?key=hm..._=1332317726090 też bym zmienił.
husky83
Dzięki za zwrócenie uwagi!! Zapomniałem o takiej 'drobnostce'... Już walczę z załataniem całości ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.