Helid
22.07.2011, 16:30:24
Co sądzicie o blogu
nieoryginalny.pl? Czy zamieszczane treści są przydatne? Co byście ewentualnie dodali, zmienili?
IceManSpy
22.07.2011, 22:13:30
Myślę, że pomysł nie głupi. Ale przydałoby się kilka osób, które pisałby artykuły na takim blogu, aby nie był pusty.
janek9
23.07.2011, 10:13:14
Stronka będzie baaardzo przydatna pod warunkiem, że będą systematycznie uzupełniane produkty znanych producentów. Masz tu ukryty jakiś potencjał, który powinieneś dalej rozwijać.
Damonsson
23.07.2011, 13:10:58
Ogarnij ten kalendarz w stopce, jest kompletnie nieczytelny.
Co do strony, mam dla Ciebie pomysł na kolejny artykuł: Buty Supra.
Helid
23.07.2011, 14:59:39
Cytat(Damonsson @ 23.07.2011, 14:10:58 )

Ogarnij ten kalendarz w stopce, jest kompletnie nieczytelny.
Co do strony, mam dla Ciebie pomysł na kolejny artykuł: Buty Supra.
Wyrzuciłem kalendarz, rzeczywiście okropnie się prezentował.
Dziękuje za propozycje, jutro pojawi się publikacja dotycząca butów supra.
Pomysł ciekawy, życzę powodzenia.
Co do wyglądu, to np. tu:
http://nieoryginalny.pl/category/elektronika/akcesoria/ tekstu jest trochę za dużo. Mógłbyś zmniejszych ilość znaków zajawki, bo IMHO lepiej będzie wyglądać opis krótszy o 2 linijki, niż taki jak jest obecnie.
Po kliknięciu zakładki Komentarze po prawej znika obramowanie treści poniżej. Do wyszukiwarki nie zaszkodziłby przycisk "Szukaj".
Edit: po wyszukaniu jakiejś frazy pod licznikiem RSS pojawia się druga wyszukiwarka(?) z zapamiętanych hasłem wyszukiwania. Potrzebne w ogóle to zapamiętywanie go?
Helid
25.07.2011, 12:11:11
Cytat(DiH @ 25.07.2011, 11:32:26 )

Pomysł ciekawy, życzę powodzenia.
Co do wyglądu, to np. tu:
http://nieoryginalny.pl/category/elektronika/akcesoria/ tekstu jest trochę za dużo. Mógłbyś zmniejszych ilość znaków zajawki, bo IMHO lepiej będzie wyglądać opis krótszy o 2 linijki, niż taki jak jest obecnie.
Po kliknięciu zakładki Komentarze po prawej znika obramowanie treści poniżej. Do wyszukiwarki nie zaszkodziłby przycisk "Szukaj".
Edit: po wyszukaniu jakiejś frazy pod licznikiem RSS pojawia się druga wyszukiwarka(?) z zapamiętanych hasłem wyszukiwania. Potrzebne w ogóle to zapamiętywanie go?
Jakiej przeglądarki używasz?
Druga przeglądarka pojawia się pod "Nie znaleziono postów" w adekwatnej sytuacji.
FF 5.0. W IE9 sprawa wygląda tak samo. W IE7 i 8, a także Chrome 12 i Operze jest ok.
sytluk
26.07.2011, 13:26:37
Ciekawa stronka, czytelna, nowoczesny wygląd. Pierwszy raz widze strone o takiej tematyce

Ja proponuje jeszcze dodać skrypt podpowiedzi przy polu wyszukiwania
jakisdziad
26.07.2011, 20:49:56
Ladne wykonanie ale ta stopka jest za wysoka i zbytnio rozlazla...
IceManSpy
27.07.2011, 21:32:27
Tak, stanowczo popracuj nad stopką. Może w ogóle wywal kategorie, a zostaw tylko chmurę tagów?
Helid
28.07.2011, 12:35:06
Może wersja w ogóle bez stopki? Co sądzicie?
IceManSpy
28.07.2011, 15:26:40
Jeśli bez, to zostaw tylko div'a o id "footer_bottom".
1010
29.07.2011, 12:47:20
Ja bym zrobił ze stopką, ale kategorie wyświetlił jakoś w lini.
Odnośnie pomysłu to jest dobry, jeśli będzie dobrze uzupełniany treścią to może coś z tego wyjść całkiem dobrego.
Wykonanie proste i estetyczne. To się ceni!
Nie podchodzi mi jedynie to w jaki sposób się rozwija górne menu. W pierwszym momencie przegapiłem, że w ogóle coś mi się rozwinęło. Pomyśl nad tym jeszcze i dopracuj
Powodzenia, rzadko zdarza się w tym dziale coś godnego zainteresowania, a Twój blog właśnie taki jest.
Helid
10.09.2011, 10:44:56
Od ostatniego miesiąca zaszła kilka zmian, najbardziej zauważalną jest oczywiście lista sprzedawców podróbek. Trzeba ją jeszcze dopracować (pod względem seo), jednak zarys funkcjonalności już jest. Jako że działa to w oparciu o wtyczkę to potrzebowałem dodać treści do wyszukiwarki. Zamieniłem ją więc na serach engine (ręczna indeksacja strony), mam jednak wrażenie że wyrzuca stery stron jakie zawierają dane słowo kluczowe.
Pytanie brzmi czy zrobić listę otwartą dla użytkowników (bez moderacji) czy pozostać przy ręcznym zarządzaniu na podstawie zgłoszeń?
Damonsson
10.09.2011, 14:06:48
Ręcznym i to po dokładnym sprawdzeniu, bo możesz sobie narobić problemów.
Projekt jest naprawdę super wg mnie, brakowało mi czegoś takiego. Więc utrzymuj to i ulepszaj!
Dodałbym parę rzeczy:
- "czytaj dalej"/"więcej" po każdej zajawce.
#slider #item - obrazek w nim mógłby także mieć zaokrąglone rogi
te mniejsze: może dodać delikatny box-shadow pod każdym z tych obrazków? I na prógę max.3px zaokrąglenia?
P.S. Genialnie wygląda "Subskrybuj przez RSS albo Email"
jacked
26.09.2011, 17:47:30
Taką grafikę powinna mieć każda strona

Zgadzam się z innymi że blog ma potencjał! Gratuluję pomysłu i powodzenia z rozwojem strony!
interesuje mieć tylko jedna sprawa... dlaczego usunąłeś link do autora skórki(Elegant Themes?)? To tak troszkę nie kulturalnie, z mojego punktu widzenia
edir
30.09.2011, 23:09:36
Dobra robota
Michalko
1.10.2011, 22:02:26
Bardzo dobry pomysł! W sieci można trafić już na wiele "testów" porównawczych podróbki z oryginałami, natomiast nie ma takiego skupiska tych wszystkich "testów". Często po prostu są to wątki na forach związanych z jakimiś konkretnym tematem. Sama stronka przyjemna natomiast kuleje najważniejsza opcja, czyli zgłaszanie podróbek. Po pierwsze walidacja niszczy urok stronki. Tzn. ostylowanie przede wszystkim. No i w opisie na formularze mamy "bardzo przydatne mogą okazać się zdjęcia[...]", natomiast użytkownik nie ma gdzie tych zdjęć umieść, bo nie ma odpowiedniego pola/pól w formularzu.
Popraw niedociągnięcia i będzie git. Dodaję do zakładek
pienso
2.10.2011, 11:30:58
Wygląda bardzo dobrze. Rozbuduj to trochę i będzie super.
Kamil Pietrzak
5.10.2011, 09:36:29
Jak masz to menu rozwijane, to link mozna kliknac tylko w obrebie kilku pixeli na prawo od napisu - poszerz to do pelnej szerokosci przycisku.
Tak ogolnie to fajna stronka:)
zordon
5.10.2011, 12:33:05
Dodaj sobie "tekst intro" albo ulepsz mechanizm tworzenia zajawek na stronie głównej, bo brzydko wygląda jak tekst jest ucinany w pół słowa albo po jednej literze
Poza tym - fajny, chwytliwy pomysł, żebyś tylko wydolił z produkcją tekstów

Powodzenia!
Helid
26.11.2011, 19:33:27
Dzisiaj odświeżyłem nieco design i dodałem zgodnie z propozycjami więcej koloru (w tym wypadku czerwonego).
Od ostatniego czasu dostałem sporo maili z prośbą o weryfikacje, zatem otworzyłem forum w oparciu o punbb.
Nad kontaktem i formularzem zgłaszania sprzedawców jeszcze zamierzam popracować.
Co ogólnie sądzicie o obecnej wersji?
cojack
26.11.2011, 20:35:56
Jakieś takie nieoryginalne ;>
pr0kt0r
28.11.2011, 15:45:18
Na pewno przydatna strona i wg. mnie solidnie wykonana. Widziałem, ją już wcześniej, chyba także dzięki temu forum, ale ten nowy layout jest naprawdę OK. Widać, że wszystko przemyślałeś (o ile sam to wszystko robiłeś) i forum też spoko. Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.