Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: co o tym sądzicie ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
peter13135
Wystawiłem telefon na allegro i dostałem takiego maila :
Cytat
Am Anna Morrison, am from kod in United State and i want to
know that price of this item and i will like to know if you can ship
oversea questionmark.gif

nic nie odpisałem, następny mail to :

Cytat
Dear seller,
I really want to buy this item and i will be paying 850 Euro for this item and you will ship it to my client in Nigeria.

(1)I will be paying you by PayPal Payment/ Bank Transfer.

(2)You will ship the item by EMS .

(3)You will ship the item to my client immediately you receive my payment approval from PayPal website or from my bank.

If you agree with these stated terms,send me your full bank information along name and address so that i can go to the bank immediately to make payment for the item.

co o tym myślicie ?

telefon jest warty jakieś 100zł tongue.gif
kamil4u
Zapytaj go, dlaczego oferuje tyle pieniędzy skoro telefon jest warty tyle i tyle. Zobaczysz co jest grane, a później sam zdecydujesz czy ma w tym jakiś interes czy jest debilem czy chce Cię jakoś oszukać.
peter13135
no zaptałem, ciekwe co odpowie wink.gif przelew z pp na pp ile idzie ? biggrin.gif
nospor
Dopiero co było o tym mowa na wykopie. To zwykły przekręt.

Umów się z kolesiem i daj namiary na policję - niech się nim zajmą.
pedro84
Przekręt, nic więcej.
peter13135
Czy ja szary zjadacz chleba jestem w stanie pomóc policji by go zamkneli ? wink.gif
nospor
Zawsze możesz się z policją skontaktować i zapytać co potrzebują by dorwać drania. A nuż znajdzie się jakiś poczciwy policjant, po którym to nie spłynie i zajmie się sprawą.
!*!
Przeczytałem ten temat z wykopu... Heh nie sądziłem że są jeszcze idioci co robiąc taki przekręt nie potrafią spreparować maila, aby wyglądał jakby z prawdziwego został wysłany. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.