Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] countdown247.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
WhiteHalfoat
Witam

Proszę o ocenę mojego niewielkiego projektu, zarówno ze strony technicznej jak i wizualnej.

Zadaniem strony jest odliczanie czasu do wakacji i innych mniej lub bardziej ważnych dat w ciągu roku szkolnego. Strona raczej mało ambitna ale powstała tylko i wyłącznie z nadmiaru wolnego czasu. smile.gif

countdown247.pl

Pozdrawiam
Niktoś
W komentarzach jest jakiś problem z suwakami-ajaxowy request jest wykonywany podczas przesuwania suwakiem,lub scrolowania myszą przez co obraz mruga.
drozdii07
Graficznie bardzo ładnie, tylko mam problem z tymi selectami. U mnie są białe więc trzeba najechać na każdy z osobna żeby znaleźć odpowiedni smile.gif Ubuntu 11.04, Google Chrome 15.0.874.106

@up Suwakami, ale to tak na marginesie
Niktoś
Chrome w ogóle jakoś dziwnie renderuje-u mnie w aplikacji renederuje CSS'a wszędzie tak samo oprócz na chrome.Napisałbym trochę więcej o tym ,ale to nie ten temat.
lobopol
Strona podatna na xss
WhiteHalfoat
tak, tak.. wychodzi mój brak doświadczenia biggrin.gif

podatna to fakt, prosiłbym jednak o nie testowanie więcej, postaram się naprawić ten problem w najbliższym czasie i dzięki za uświadomienie smile.gif
Janusz1200
Mi się wydała smutna (chrome, kolorystyka jak ) i niestety za szeroka i za długa (1024x768 crt) (nie mieści się w oknie, są suwaki). Czy okno "dodaj komentarz" musi być aż tak modalne?
Ale w sumie ok, pomysł ciekawy, szczególnie 'do sprzedania' jakimś serwisom młodzieżowym czy librusowi. Bardzo fajny pomysł na styl selectów (combo), niestety czarne na czarnym nie widoczne smile.gif

Można by pomyśleć o podobnym serwisie dla świąt katolickich czy rozgrywek piłkarskich.
Niktoś
Można by pomyśleć o podobnym serwisie dla świąt katolickich czy rozgrywek piłkarskich.

Można wiele z tym rzeczy zrobić np organizator online-który by słał emaile jeśli data dobiłaby do końca przy jakimś wydarzeniu.
drozdii07
Pomysły można wyliczać bez końca smile.gif Np. Dodawanie daty na kiedy jest projekt, I tydzień wcześniej idzie mail, takie coś dla naszej branży wink.gif

EDIT:
Nie zauważyłem posta wyżej wink.gif
Niktoś
Sam bym nad takim czymś popracował,ale teraz co innego robię ,pomysł na prawdę dobry trzeba by było go tylko rozwinąć.Ciekawe czy są strony o podobnej tematyce?
drozdii07
Google -> Odliczanie do smile.gif Znalazło się parę stronek, po wpisaniu countdown to wyskoczyła strona z możliwością wpisania dowolnej daty, godziny itp. Więc jednak takie rzeczy są, i zapewne jest tego dużo
kujawska
Znakomicie.Trochę gradientu bym dodał z left top żeby wtopić lewa stronę ale jeśli to komplikuje to może rezygnacja z lewego bordera.
Atak XSS należy pominąć milczeniem.

Jeszcze pomyślałem, że trochę dużo background obrazkowych myślę o back i main.
Czy nie lepiej byłoby tylko gradientowy bg a w all i main transparent?
Zresztą wrzucę to na Tutaj to zobaczysz.
Janusz1200
Podobał mi się styl tych selectów, pozwoliłem sobie wykorzystać na mojej stronie (bez grafiki, sam css)

Pozdrawiam
Janusz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.