Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Projekt strony dla web developera
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jaworr
Witam.

Właśnie machnąłem lajtowy projekt coś w deseń portfolio dla web developera. Lubie minimalizm i ciemne kolory, na tych zasadach kierowałem się również tworząc projekt.
Tutaj zadanie dla was drodzy forumowicze, poproszę o opinie na temat tego projektu.
Jak zwykle jestem otwarty na krytykę (tą konstruktywną oczywiście).

Pozdrawiam.

Strona główna
Podstrona z projektami
IceManSpy
No trzeba przyznać, że podoba mi sięsmile.gif Aczkolwiek na stronę główną dałbym więcej tekstu, bo wydaje się być pusta.
blooregard
Podoba mi się smile.gif

Cięzko cokolwiek skrytykować tak naprawdę. Jeden z lepszych projektów, które pojawiłały sią ostatnio w dziale "Oceny".
jacobson
No layout bardzo fajny taki minimalistyczny ale tez zgadzam sie z tym ze w niektorych miejscach strona wydaje sie pustawa.
jaworr
Co do głównej. Po prawej stronie będzie moje zdjęcie jak tylko takowe będę posiadał, także miejsce będzie zapełnione smile.gif
pedro84
Cholera, tak bardzo chciałbym się czepić, lecz naprawdę nie mam czego.

Świetna robota, naprawdę.

Cytat(jacobson @ 8.11.2011, 18:59:36 ) *
No layout bardzo fajny taki minimalistyczny ale tez zgadzam sie z tym ze w niektorych miejscach strona wydaje sie pustawa.

Z tym pozwolę sobie się nie zgodzić, lepiej mniej, niżli za dużo.
Pawel_W
mi się wydaje, że w stopce ciut za mała czcionka, poza tym ok smile.gif
lobopol
Muszę przyznać, że całkiem ładny lay. Jak z planowaną "interakcją" typu hover nad linkiem (pokolorowanie tej szarości przy najeździe raczej miły efekt by robiło) .itp? Przydałoby się się również jakieś zaznaczenie w menu aktywnej strony.

Na stronie głównej jednak coś bym jeszcze umieścił w stylu boksik z textem z prawej strony.

W galerii dałbym również pod tym dużym zdjęciem dałbym mini galeryjkę dla szybszej nawigacji. Bo całość galerii to jedno zdjęcie strony, czy te mniejsze obrazki to część galeryjki czy część prezentowanej strony?

Ps. Czas dorwać jakiegoś grafika do zrobienia własnego portfolio tongue.gif
jaworr
Cytat(lobopol @ 8.11.2011, 21:37:33 ) *
Muszę przyznać, że całkiem ładny lay. Jak z planowaną "interakcją" typu hover nad linkiem (pokolorowanie tej szarości przy najeździe raczej miły efekt by robiło) .itp? Przydałoby się się również jakieś zaznaczenie w menu aktywnej strony.

Na stronie głównej jednak coś bym jeszcze umieścił w stylu boksik z textem z prawej strony.

W galerii dałbym również pod tym dużym zdjęciem dałbym mini galeryjkę dla szybszej nawigacji. Bo całość galerii to jedno zdjęcie strony, czy te mniejsze obrazki to część galeryjki czy część prezentowanej strony?

Ps. Czas dorwać jakiegoś grafika do zrobienia własnego portfolio tongue.gif

Interakcja będzie na hover to przeskakiwanie białego napisu w górę (tak, że znika całkowicie), a na jego miejsce wpada jakiś inny kolorek (jeszcze nie wiem jaki). Aktywna podstrona będzie zaznaczona również tym "nie wiem jakim" kolorem. Na razie odstawiam na bok ten projekt, trzeba trochę pieniędzy zarobić smile.gif

Obrazek w galerii jest całością prezentowanej strony (nad którą zresztą teraz siedzie smile.gif ). Nad miniaturkami się zastanowię, myślę, że przydadzą się przy większej ilości projektów i ułatwią nawigację.

Zastanów się czy samemu czegoś nie zrobić, mnie nie stać było aby kupić layoutu i postanowiłem zrobić sam. Jak na pierwszy raz myślę, że może być, bez szału ale jest wink.gif
lobopol
Ja wiem, że nie mam zmysłu graficznego smile.gif Mogę ciąć, kodować nawet wymyślać koncepcje laya, ale złożyć go do kupy nie złożę. Grafikiem niestety nie jestem.

Co do hovera, dałbym go również nad ikonami znajdź mnie na fb itd. Może nawet z takim efektem http://webdesignerwall.com/demo/html5-grayscale/
grrizli
Lista BARDZO subiektywna komentarzy do designu:

To compability with wydaje mi się dosyć przestarzałe. Takie rzeczy są dosyć oczywiste, w końcu to strona internetowa!
Czcionka w stopce za mała.
Obrys wydaje się nierówny, ale doyslam sie, ze zakodujesz rowno.
wyrownanie "find me on" dosyc nierowne.
zwiekszylbym przestrzen przy tych ikonkach twittera itp.
logo jesli nie za male to z pewnoscia za malo ma przestrzeni przy sobie. Domyslam sie ze nie masz ksiegi znaku, ale jakbys mial to mialbys tam okreslona wieksza `strefe ochronna` loga.
przemyslalbym na twoim miejscu fonty. te w samym srodku moglyby byc szersze (taka tez jest dotychczasowa praktyka przy tego typu designach)
w galeri tez fonty bym poprawil. IMO za duzo miniaturek, za malych. Dobra strona obroni sie w gora trzech (bo rozumiem, ze wszystki sa do jednego), bedzie to wszystko bardziej czytelne!
ixpack
Cytat(blooregard @ 8.11.2011, 17:59:17 ) *
Podoba mi się smile.gif

Cięzko cokolwiek skrytykować tak naprawdę. Jeden z lepszych projektów, które pojawiłały sią ostatnio w dziale "Oceny".

qft.
Dobra robota.
gszesiek
Mam wrażenie, że czegoś brakuje na stronie głównej.
Wygląda jakbyś zrobił górę i dół, a masz problem z wypełnieniem środka.

Pozdrawiam
jaworr
Dzięki wszystkim za uwagi. Jak tylko ukończę dotychczasowe projekty wezmę się za swoją stronę, dam ją tutaj jak tylko będzie ukończona, zakodowana i zaprogramowana (:

Pzdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.