Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sleep - problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szakal
Witam! Mam taki kod:

1. <?php
  2.  
  3. for ($i=0; $i < 10; $i++) {
  4.  sleep(1);
  5.  echo &#092;" [$i] \";
  6. }
  7.  
  8. ?>

chciałbym, zeby skrypt wyświetlał mi tekst co 1 sekundę ale on tego nierobi, po określonym czasie (10 sek) wyświeta dopiero całość sad.gif
ActivePlayer
heh... Ty chcesz zeby "dopisywał" do strony na dole... a ten skrypt najpierw sie wykonuje a dopiero potem wyswietla smile.gif to jest związane z autouzupełnianiem ale nie wiem jak rozwiązać Twój problem...
Szakal
Cytat(Paul @ 2004-07-06 22:34:20)

Tam są zamieszczone przykłady ale to itak niedziała, najpierw wykonuje potem wyświetla sad.gif
Paul
Nie masz przypadkiem OmniHttpd - bo na tym serwerze to nie dziala... Jesli tak to zobacz jak sie bedzie zachowywac na Apachu...
Szakal
Cytat(Paul @ 2004-07-06 23:14:05)
Nie masz przypadkiem OmniHttpd - bo na tym serwerze to nie dziala... Jesli tak to zobacz jak sie bedzie zachowywac na Apachu...

Mam apacha :/
hwao
  1. <?php
  2. while( 1 )
  3. {
  4.  flush();
  5.  ob_flush();
  6.  flush();
  7.  
  8. sleep( 1 ); // sleep dalem poniewaz usleep ( jest lepsze ) ale nie dziala na windowsie ( tylko linux )
  9. echo 'text';
  10. }
  11. ?>

Prosze :] ( mozesz to zamienic na for )
dalem while zeby jechalo w nieskonczonosc winksmiley.jpg
Paul
A sprawdz twoj kod albo hwao'a pod Mozilla...
Szakal
Cytat(hwao @ 2004-07-06 23:54:58)
  1. <?php
  2. while( 1 )
  3. {
  4.    flush();
  5.    ob_flush();
  6.    flush();
  7.     
  8.     sleep( 1 ); // sleep dalem poniewaz usleep ( jest lepsze ) ale nie dziala na windowsie ( tylko linux )
  9.     echo 'text';
  10. }
  11. ?>

Prosze :] ( mozesz to zamienic na for )
dalem while zeby jechalo w nieskonczonosc winksmiley.jpg

Wywala mi9 błąd: "Fatal error: Call to undefined function: ob_flush() in C:\apache\htdocs\sleep.php on line 5" sad.gif( Jak temu zaradzić ?
hwao
\Nie masz tej funkcji:
Podaj wersje php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.