Witam,
spędziłem kilkanaście godzin na wertowaniu instrukcji API dla Tapatalka i rozpracowywaniu bibliotek XML-RPC dla JavaScript-u. Niestety nic z tego nie wyszło. Próbowałem z bibliotekami Mimic oraz zentus niestety nie mają obsługi Headera dla pliku XML, które w Tapatalku jest wymagane i jest to największym problemem. Co prawda przy tej drugiej przy próbie odczytania postu z mojego forum otrzymałem zakodowaną w base64 wiadomość że nie mam uprawnień do pisania w tym dziale. Bez sensu, ale tak było. Rozumiem że było to spowodowane brakiem autoryzacji i klucza ciasteczek. Ogólnie pierwszymi zapytaniami wysyłanymi do serwera w postaci "method" powinno być get_config (bez żadnej wartości i biblioteki zwracały błędy z tego powodu), a następnie login (z nazwą użytkownika i zakodowanym MD5 loginem, ale tego też nie wiem jak zakodować).
Po pierwsze chciałbym pobrać get_config i proszę Was o pomoc w wyborze biblioteki i napisanie prostego skryptu. Jeśli ktoś będzie zainteresowany tematem to podam adres forum na PW. Znalazłem teraz tę bibliotekę i niby ma to co mi potrzebne, ale nie ma przykładów do niej, a ja nie potrafię jej rozpracować -> https://github.com/baalexander/node-xmlrpc
JS-a umiem tyle co sam się nauczyłem przerabiając inne skrypty. Wcześniej nie miałem problemów, bo używałem najprostszych funkcji do których było pełno opisów w necie. Teraz już zmarnowałem tyle czasu i nic nie wymyśliłem. Chciałbym żeby to funkcjonowało w widgetcie dla Samsung Wave, ale właśnie nie wiem jak tam jest z zapisem ciasteczek, czy to może jest tylko klucz? Proszę o wytłumaczenie zasady działania, bo o dobry opis implementacji XML-RPC nawet w innych językach programistycznych jest ciężko. Niby o PHP jest sporo ale to się ma nijak do JS-a.
Wiem, że Ekspertów w dej dziedzinie nie ma za wielu, ale może jakoś wspólnymi siłami coś zdziałamy.