1)
Cytat
Użytkownik który wykrył błąd, ?lukę? w serwisie bądź lepszy ma obowiązek powiadomienia o tym administracji.
Jak to przeczytalem, od razu mnie to odrzucilo... dlaczego robisz z tego obowiazek REGULAMINOWY? Moim zdaniem nikt nie ma takowego obowiazku i to jest jedynie dobra wola internauty. Poza tym jesli ktos nie powiadomi o bledzie to jaka bedzie za to kara?

2) JS i CSS w osobnych plikach, poza tym uzywasz zdeprecjonowanych znacznikow HTML, np.
<p ALIGN="LEFT" STYLE="margin-bottom: 0cm">
Wiem, ze wazne, ze dzialaja, ale jak przyjdzie rozbudowa serwisu, to bedzie ciezko... chociaz w tym przykladzie napisanie kodu od podstaw nie powinno zajac duzego czasu
3) NIE WOLNO powtarzac parametru ID w znacznikach. W Twoim przypadku widze, ze uzyles juz na wstepie 2x "searchfield" do logowania.
4) Zero web accessability: zrobilbys chociaz <label for=""> dla login, haslo itd. Zalatwilbys przy okazji wyrownanie tych 2ch inputow, co zauwazyl
@Jacobson. Ustawilbys szerokosc dla label i po sprawie.
5)
Cytat
Logowanie sprawdzałem i działa test@test.pl/test
Jesli ktos Ci zwraca uwage, ze logowanie nie dziala, to pierwszym krokiem jest sprawdzenie dzialania pod kazda przegladarka, albo chociaz wiekszoscia... a nie upieranie sie, ze DZIALA I JUZ. Ja uzywam FF 8.0.1 i nie dziala
6) Co zauwazyl @!*!: typografia lezy. Tekst jest tak rozwleczony, zwlaszcza w regulaminie, ze ciezko sie go czyta. Poza tym, moim zdaniem nie uwzgledniles wielu aspektow w regulaminie. Ja bym rozdzielil to na 2 strony: regulamin i ZASADY, albo regulamin i CEL STRONY. A dlaczego? Z prostych wzgledow: wiekszosc osob nie czyta regulaminow. Poza tym za malo opisow o czym ten serwis jest... jest namiastka tylko.
7) Dlaczego dostep do serwisu bedzie platny? Przynajmniej tak wnioskuje po przeczytaniu "7 dni konta sukces gratis". OK, zeby zarabiac, ale obawiam sie, ze to bardziej odrzuci internautow niz przyciagnie... moze dostep za darmo, a z czasem wprowadzenie funkcji, ktore wymagaja konta PRO? Bierz przyklad chociazby z nk.pl. Za darmo, ale potem prezenty, eurogabki i inne duperele. Smieszy mnie to, tak mowiac szczerze, ale zarabiaja pieniadze, a to sie liczy dla nich

8) Odnosnie Twojego pytania o Lightbox to wydaje mi sie, ze chodzilo bardziej o to, ze malo miales wkladu wlasnego w ten portal, zrobiles samo PHP i logo... ale jesli chodzi o mnie, to mnie to nie przeszkadza, ze robiles dlugo skrypt, ktory jest prosty dla wielu do zrobienia.
Ogolne wrazenia: wchodze na strone, patrze na logo, nazwe, po czym widze widze opis
Cytat
Serwis Bądź Lepszy to platforma dzięki której będziesz w stanie osiągnąć każdy swój cel. Wystarczy, że stworzysz cel do osiągnięcia a serwis postara się, aby Twój cel został spełniony.
Nastepnie kilka punktow co otrzymuje po rejestracji, patrze na
http://www.badzlepszy.pl/images/regButton.png i mysle sobie: "kolejni naciagacze, ktorzy trzepia kase na naiwnych. Sam moge prowadzic dzienniki, statystyki itp.". Po czym wychodze ze strony... nie pomaga nawet fakt 7-dniowego darmowego konta. To moje odczucia.
Moim zdaniem dostep powinien byc za FREE, a z czasem, jak zgromadzisz spolecznosc, to dodasz opcje, za ktore trzeba placic.
PS. Wlasnie udalo mi sie zalogowac. Nie wiem czy poprawiles ten skrypt, ale w mojej opinii to troche biedne wszystko jest, malo zachecajace. Ale pomysl niewatpliwie chwale, tylko trzeba strone dopracowac, rozbudowac wszystko tak, by zachecic innych do jej przegladania i rejestracji.
Ocena: 4/10
EDIT: Wiem, logowanie dziala Ci tylko ze strony index.php, podczas gdy formularz logowania widoczny jest na kazdej podstronie

Poza tym jak sie juz zalogujesz to nie widac tego w formularzu na gorze (dalej jest pusty), a nizej po kliknieciu linku dopiero przycisk zmienia sie na wyloguj. Moze po zalogowaniu zrob
Header('Location: /index.php');