Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Layout] HairStyle
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Qghon
Witam mam dziś do oceny Layout, nie będę przeciągał.

Link: Klik

Zapraszam do oceny, i komentować.
!*!
- szare tło artu i zdjęć nie pasuje do całości.
- typografia leży.
- logo i top też za bardzo się nie komponuje.
- aktywny przycisk nawigacji, czegoś mu brakuje, nie współgra z samą nawigacją.
- brak stopki? wink.gif
Nawigacja, jej tło jest z tego wszystkiego najlepsze. Jak dla mnie szablon niedokończony. 3/10
qrooel
Jest bardzo kiepsko. Wyszedłbym od razu z takiej strony.
Qghon
http://img861.imageshack.us/img861/7295/fryzurylayossut.png

Tutaj już lepiej? jest to mój pierwszy layout więc dopiero się uczę, chciałem sprawdzić jak to wygląda w innych oczach i jakie dobre rady mi dacie.
!*!
Nieco lepiej. Szukaj inspiracji na http://dribbble.com/ czy gdziekolwiek.
Shili
Ja mam jedno pytanie na wstępie.
Na pewno jako użytkownik internetu przeglądasz od czasu do czasu strony innych ludzi. Jak myślisz, czym różni się Twój design od wyglądu innych stron?

Pooglądaj sobie jak robione są DZISIAJ strony. Chciałabym podkreślić słowo DZISIAJ, ponieważ tworzysz wygląd zgodnie ze standardami sprzed 10 lat.
Wtedy mógłby on faktycznie uchodzić za "na czasie".

Ogólnie rzecz biorąc podpisuję się na pewno pod uwagami !*!

Od siebie mogę dodać jedynie rzeczy uzupełniające:
1) korzystaj do dłuższych tekstów ze standardowych czcionek
2) Pogrubienie i pochylenie wykorzystuj tylko tam, gdzie chcesz coś podkreślić
3) Nie zmieniaj wszędzie koloru pierwszej litery - odwraca to wzrok użytkownika
4) Korzystaj ze standardowych i sprawdzonych rozwiązań - użytkownicy (inni niż dzieci) takich oczekują; najlepiej to osiągnąć podglądając jak zbudowane są inne witryny
5) Nie warto stosować zbędnych elementów graficznych - galeria moim zdaniem lepiej wyglądałaby jako zwykłe zdjęcia jedno pod drugim
6) Nie stosuj tak wielu rozmyć i gradientów, zwłaszcza w pierwszych layoutach - należy się nauczyć jak takie elementy dopasowywać do projektowanego wyglądu, najlepiej na pierwszy rzut ograniczyć je do mocno niezbędnego minimum
7) Logotyp jest brzydki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.