Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]IE psuje stronę...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smietek
Witam, ostatnio pracowałem nad zmianą wyglądu pewnej części mojej gry, jednak napotkałem problem... który nazywa się Internet Explorer.

Poniższa strona działa poprawnie na każdej normalnej przeglądarce (czyt. obrazki budynków są wyświetlane na środku strony), na IE (testowane na IE9) obrazki budynków są wyświetlane daleko po prawej stronie ekranu:
http://glibnes.bshellz.pl/testie/testie.htm

(proszę mnie nie ganić za budowę tabelkową - nie mam czasu na przepisywanie całego projektu od początku)

Jest jakiś sposób na naprawę tego problemu oprócz blokady Internet Explorera?

Temat do zamknięcia, rozwiązałem problem wymuszając wyłączenie QuirkyMode.
!*!
W tak prostym kodzie zrobiłeś z tego papkę z ponad 150 błędami i Ty się dziwisz że coś Ci nie działa? Trzymaj się poprawnej specyfikacji. Masz nadpisywane wartości css, poza tym komentarz warunkowy dla IE załatwiłby sprawę.
smietek
Cytat(!*! @ 18.12.2011, 10:06:41 ) *
W tak prostym kodzie zrobiłeś z tego papkę z ponad 150 błędami i Ty się dziwisz że coś Ci nie działa? Trzymaj się poprawnej specyfikacji. Masz nadpisywane wartości css, poza tym komentarz warunkowy dla IE załatwiłby sprawę.

A przeglądałeś chociaż jakie to błędy? Zdecydowana większość to "czepianie" się atrybutów które są wycofywane albo brak alta w obrazkach. A co to ma wspólnego ze złym wyświetlaniem strony, skoro te atrybuty jeszcze istnieją w przeglądarkach i prędko z nich nie znikną?
rossecki
To że atrybuty istnieją w przeglądarkach nie oznacza że są obsługiwane dobrze smile.gif + zniknęły dlatego iż nie są kompatybilne z niektórymi nowszymi rozwiązaniami.. a ich połączenie.. może np rozwalić całą stronę tongue.gif albo dać niespodziewane negatywne efekty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.